Joona Jokilampi ja Roni Liedes kesäsomettajiksi Allianssiin – kutsu heidät kylään tapahtumaanne!

Uutiset 9.6.2020

Joona Jokilampi (20) ja Roni Liedes (22) aloittavat ensi viikolla Allianssin kolmantena kesäsomettajien kaksikkona. He kiertävät elokuun loppuun asti ympäri Suomea nuorisoalan tapahtumissa ja tapaamassa nuorisoalan tekijöitä. Viime kesien tapaan tavoitteena on tuottaa monipuolista kuva- ja videosisältöä Allianssin somekanaviin nostaen esiin nuorisoalan tekijöitä ja toimintaa sekä sen monipuolisuutta. Tänä kesänä tarkoituksena on myös dokumentoida koronaviruksen tuomia muutoksia nuorisoalan toiminnassa sekä Ilmastonmuutosvoima-rahoituksen saaneiden nuorten projekteja.

“Odotan innolla millainen kesä tästä tulee!  Mahtavaa päästä näkemään mitä Ilmastonmuutosvoima-rahoituksen saaneet nuoret ovat saaneet aikaiseksi. Koronavirus on myös varmasti tuonut erilaisia muutoksia nuorisoalan arkeen ja on kiinnostavaa nähdä millaisia kekseliäitä ideoita sen seurauksena on luotu”, Roni Liedes kommentoi.

“Eniten odotan, että pääsen näkemään kaikkea sitä, mitä nuorisoalan tekijät ovat poikkeusoloissa keksineet. Ihminen on luovimmillaan kohdatessaan uusia haasteita, joihin tarvitaan rohkeita ratkaisuja. Nuorisoala on uudistumisen ja luovien kokeilujen edelläkävijä, ja alan dokumentoijana on rajattoman siistiä päästä viettämään kesä tällaisen luovuuden myrskyn silmässä!” Joona Jokilampi kertoo.

Filosofian aineopettajaksi opiskeleva Jokilampi on kartuttanut viestintäkokemusta erityisesti Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa viestintävarusmiehenä. Jokilammen viestinnän ja nuorisoalan tuntemus pohjautuu vahvasti pitkäaikaiseen teatteriharrastukseen, seurakunnan nuorisotyöhön sekä järjestökokemukseen Euroopan nuorten parlamentissa (EYP) ja partiossa. 

Tubettamista harrastava Liedes on koulutukseltaan mediapalveluiden tuottaja. Liedes on työskennellyt viestinnällisissä tehtävissä Suomen Ammattiin Opiskelevien liitto – SAKKI ry:ssä ja Kulttuuritalo Valveen elokuvakoulussa Oulussa. Valveella Liedes on erityisesti pitänyt lasten ja nuorten elokuvatyöpajoja sekä kehitysvammaisten nuorten mediapajaa.

“Nuorisoalalla tehdyn työn merkitys on korostunut entisestään kuluneen kevään aikana. Haluamme alan kattojärjestönä ja äänitorvena olla tuomassa sitä työtä vielä enemmän näkyväksi ja kertoa sen merkityksestä ihan koko Suomelle. Joonalla ja Ronilla on viestinnän eri osa-alueiden vahvan hanskaamisen lisäksi erinomainen visio siitä, miten tämä tavoite saavutetaan. En malta odottaa, että tämä kaksikko pääsee tositoimiin”, kommentoi viestintäpäällikkö Salla Merikukka

Onko teidän järjestössä, kunnassa tai seurakunnassa kesällä toimintaa, jota näyttäisitte mielellänne muillekin? Kutsu Joona ja Roni teille kylään! Vinkkaa kiinnostavia nuorisoalan kesämenoja tällä lomakkeella (linkki).
 

Lisätiedot:
Salla Merikukka
viestintäpäällikkö
salla.merikukka@alli.fi 
p. 044 416 5282


Avainsanat: