Juuso Puurula Ilmastonmuutosvoima-hankkeen projektikoordinaattoriksi

Uutiset 3.2.2021

Juuso Puurula on valittu koordinoimaan Allianssin ja Suomen Kulttuurirahaston yhteistä Ilmastonmuutosvoima-hanketta. 

Puurula opiskelee parhaillaan ympäristöpolitiikkaa Itä-Suomen yliopistossa sekä työskentelee osa-aikaisesti Hämeenlinnan kaupungilla ilmastokoordinaattorina. Aiemmin Puurula on opiskellut ympäristösuunnittelijaksi (AMK) ja työskennellyt Hämeen ammattikorkeakoulussa projektityöntekijänä ja tutkimusassistenttina. 

Ilmastokysymysten lisäksi Puurulan kiinnostuksen kohteisiin lukeutuvat myös laajemmin kestävän kehityksen kysymykset sekä koulutus ja kasvatus näiden teemojen parissa. Puurula on työskennellyt myös useina kesinä leirinvetäjänä kansainvälisillä vapaaehtoistyöleireillä sekä seurakunnan isosena. 

“Ilmastokriisin ratkaiseminen on aikamme tärkein kysymys ja onkin todella hienoa päästä vaikuttamaan omalta osaltaan siihen nyt myös järjestökentällä. Ilmastonmuutosvoima-hankkeessa yhdistyy myös hienosti sekä nuorten osallisuus ja toimijuus että ilmastoteot, minkä vuoksi olen erityisen innoissani aloittamassa työt tässä hankkeessa”, kertoo Puurula. 

Ilmastonmuutosvoima on Allianssin ja Suomen Kulttuurirahaston yhteinen valtakunnallinen hanke, jonka tavoitteena on lisätä nuorten omaehtoista ilmastotoimijuutta, käynnistää vaikuttavia ilmastotekoja sekä antaa yhteiskunnallista näkyvyyttä nuorten ilmastohuolelle ja ilmastotoivolle. Hankkeessa nuoria kannustetaan ja tuetaan toteuttamaan omia ilmastonmuutokseen vaikuttavia projekteja ympäri Suomen. Hankkeessa myönnetään taloudellista tukea nuorille, joilla on idea ilmastonmuutokseen liittyvästä toimesta mutta ei rahallisia resursseja ideansa toteutukseen. 

“On erityisen ilahduttavaa, että saimme Juuson kaltaisen moniosaajan koordinoimaan merkityksellisen ja ajankohtaisen hankkeemme tämänvuotista toteutusta. Kuten viime vuonna Ilmastonmuutosvoima-hankkeen myötä saimme havaita: nuorilla on todella paljon annettavaa ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. On hienoa, että pystymme hankkeen myötä Suomen Kulttuurirahaston mahdollistamana antamaan nuorille lisää tukea ja työkaluja siihen”, iloitsee Allianssin talous- ja hallintojohtaja Juuso Luomala.  

Juuso Puurula aloitti projektikoordinaattorin tehtävässä 1.2. ja hänet tavoittaa sähköpostitse juuso.puurula@alli.fi ja puhelimitse 044 491 4699. Tehtävän osa-aikaisuudesta johtuen suosittelemme ensisijaisesti yhteydenottoa sähköpostitse. 

Lisätietoja:

Juuso Luomala
talous- ja hallintojohtaja
juuso.luomala@alli.fi
040 745 9182
 


Avainsanat: