Kaisa Matikainen nuorten ilmastohankkeen projektikoordinaattoriksi

Uutiset 15.11.2019

 

Valtiotieteiden ylioppilas Kaisa Matikainen on valittu koordinoimaan Allianssin ja Suomen Kulttuurirahaston yhteistä ilmastotekojen hanketta. Hän aloittaa uudessa tehtävässä ja valtakunnallisessa projektissa, jossa tuetaan vuoden 2020 nuorten omia ilmastotekoja.

Matikainen on toiminut Helsinki Think Companyn puheenjohtajana ja koordinoinut niin edustajistovaaleja kuin eduskuntavaalikampanjan viestintää. Ilmastohankkeeseen hän tuo erityisesti osaamista projektijohtamisesta ja monipuolisesta viestinnästä. 

“Ilmastonmuutos on aikamme suurin ongelma, joka vaikuttaa erityisesti tuleviin sukupolviin. Siksi onkin tärkeää saada nuorten ääni kuuluviin ja mahdollistaa osallistuminen ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön. Olen todella innoissani mahdollisuudesta päästä koordinoimaan näin kunnianhimoista ja vaikuttavaa hanketta”, Matikainen kertoo.

Matikainen alkaa koordinoimaan Allianssissa projektia, jonka tavoitteena on tukea nuorten ilmastotoimintaa laajuudessa, jota ei ole ennen nähty. Myöhemmin julkaistava hanke nostaa ensi vuoden aikana esiin nuorten toimintaa ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Hanke tuo esiin nuorten osallisuuden ilmastotyössä ja antaa nuorille rahoitusta heidän omien ilmastotekojensa toteuttamiseen.

“Haluamme tukea nuorten ilmastotekoja ja siitä tulevassa hankkeessa on kyse. Hankkeessa lähdemme toteuttamaan keskeistä periaatettamme: nuorten itsensä näköisen vaikuttamistyön tekemistä. Nuorilla on paljon annettavaa ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä. Me tulemme antamaan siihen tukea ja työkaluja”, toteaa Allianssin vaikuttamisen asiantuntija Niina Ratilainen.
 

Kaisa Matikainen aloitti työssään 15.11. ja hänet tavoittaa osoitteella kaisa.matikainen@alli.fi


Avainsanat: