Uutiset

Kannusta nuorta äänestämään kuntavaaleissa – Äänestät joka päivä -kampanjan materiaalit nuorisoalalle

Uutiset 19.4.2021

Yli 110 000 nuorta pääsee käyttämään äänioikeuttaan ensimmäistä kertaa kuntavaaleissa kesäkuussa 2021. Kuntavaalit ovat nuoren näkökulmasta tärkeät, sillä kunnissa päätetään monesta nuoren arkeen vaikuttavasta asiasta. Koronapandemian takia vaalien kampanjointi on siirtynyt turuilta ja toreilta sosiaaliseen mediaan. Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi tarjoaa kaikille nuorten kanssa toimiville vapaaseen käyttöön Äänestät joka päivä -viestintäkampanjan materiaalit ja kannustaa kertomaan nuorille äänestämisestä.

Vaikka politiikka tuntuisi etäiseltä, sen vaikutukset tulevat lähelle. Äänestät joka päivä -kampanjassa korostetaan, että jokainen meistä tekee valintoja joka päivä. Äänestäminen on valintatilanne, jonka vaikutukset ovat monia arkisia valintoja laajemmat. Kuntavaaleissa annettu ääni luo pohjan oman kunnan päätöksille.

Lataa Äänestät joka päivä -kampanjamateriaalit täältä (linkki)

Äänestät joka päivä -kampanjan materiaalit ovat kaikkien nuorisoalan toimijoiden käytettävissä. Materiaalipankki sisältää Facebookiin, Twitteriin ja Instagramiin soveltuvat some-kuvat suomeksi ja ruotsiksi, videon sekä tulostettavan esitepohjan. Kuvapankista löytyvät valmiit saatetekstit, joita voi käyttää postauksissa. Kuvia ja videoita voi jakaa some-kanavilla tai esitteen tulostaa nuorisotilalle tai oppilaitokselle.

Vaaleista puhuminen on tärkeää aloittaa hyvissä ajoin ja kannustaa äänestämään jo ennakkoäänestyksen aikana.

Kuntavaalien uudet aikataulut:

  • Ennakkoäänestys kotimaassa: 26.5.–8.6.2021.
  • Ennakkoäänestys ulkomailla: 2.–5.6.2021.
  • Vaalipäivä: 13.6.2021.

 

Lisätietoja:

Virva Viljanen
nuorten osallisuuden asiantuntija
virva.viljanen@alli.fi

 


Avainsanat: