Uutiset

Katja Asikainen vaikuttamistyön päälliköksi

Uutiset 28.10.2021

Katja Asikainen on aloittanut Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin vaikuttamistyön päällikkönä. Uudessa roolissaan hän ryhtyy koordinoimaan nuorisoalan edunvalvonnan kokonaisuutta: poliittista ohjelma- ja asiantuntijatyötä, päättäjätapaamisia, vaalivaikuttamista ja Allianssin jäsenten sparraamista omassa vaikuttamistyössään sekä heidän osallistamista alan yhteiseen vaikuttamiseen. 

Asikainen on työskennellyt tammikuusta 2020 alkaen vaikuttamisen asiantuntijana Allianssissa, ja jatkaa asiantuntijaroolissa erityisesti osaamis- ja työllisyyspolitiikkaan sekä nuorten harrastamiseen liittyvissä kysymyksissä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Suomen Lukiolaisten Liiton sosiaalipoliittisena asiantuntijana, Joensuun Setlementin toiminnanjohtajana, Keskustanuorten poliittisena sihteerinä ja Kiteen kaupungin  työllisyyskoordinaattorina. 

“Nuorten hyvinvointi on koko Suomen tulevaisuuden kohtalonkysymys, jonka vakavuus on koronakriisin myötä vain korostunut. Tarvitsemme nuorisoalalla siis entistä tehokkaampaa ja järjestelmällisempää vaikuttamistyötä nuorten puolesta, ja Katja on paras mahdollinen henkilö sitä luotsaamaan“, sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm

Munsterhjelm vastaa jatkossakin nuorisoalan resursseihin liittyvästä vaikuttamistyöstä.

“Isot haasteet motivoivat ja olen todella innoissani lisääntyneestä vastuusta nuorisoalan vaikuttamistyössä. Suomella ei ole varaa menetettyyn koronasukupolveen ja sen ehkäisemisen on oltava koronakriisin jälleenrakentamisen keskiössä”, Katja Asikainen kommentoi.

Lisätietoja:

Katja Asikainen
Vaikuttamistyön päällikkö
katja.asikainen@alli.fi 
044 31 41324

Anna Munsterhjelm
Toiminnanjohtaja
anna.munsterhjelm@alli.fi 
040 5879514

Katso myös