Kiitos nuorten parissa työskenteleville – olette tärkeitä!

Uutiset 18.3.2020

Nuorisotyöntekijöillä ja muilla nuorten parissa työskentelevillä on merkittävä yhteiskunnallinen rooli – myös tunnustetusti näissä poikkeusoloissa. Heidän työnsä merkitys nuorten elämässä on valtava, ja nyt haluammekin jakaa NUORI2020-tapahtumaan kerättyjä kiitoksia teille kaikille nuorten kanssa töitä tekeville: Kiitos työstäsi. Olet tärkeä! Kiitos, että olette olemassa.

Pyrimme välittämään tietyille henkilöille kohdennetut kiitokset myös heille henkilökohtaisesti.

viiva

 1. Haluaisin kiittää Salaado Qasimia kaikesta avusta ja sanoa, että hän tekee hyvää ja tärkeää työtä nuorten eteen. 
 2. Haluan kiittää avusta. Olette meille nuorille suuri voimavara ❤️
 3. Hän tekee valtavan suurella sydämellä työtään. Luo turvalliset puitteet ja yhteistön lapsille ja nuorille tallillaan, ohjaa heitä upeasti ja yksilöllisesti ❤️
 4. Siitä, että jaksoit uskoa muhun kun kukaan muu ei jaksanut. Siitä, että nostit ja kannoit. Siitä, että palautit luoton turvallisiin aikuisiin. 
 5. Ystävällisyydestä ja auttamisesta. Todella mukava ihminen. Kiitos kaikesta.
 6. Voin yläasteella henkisesti todella huonosti, ja ammattiapua ei ollut pienellä kunnalla hyvin saatavilla. Pelastukseni oli kuntani etsivä nuorisotyöntekijä, jonka kanssa keskustelimme paljon, ja joka myös vei minut yhdeksännellä luokalla lääkäriin ja sieltä psykiatriselle osastolle. Tapahtumista on aikaa reilut 6 vuotta ja hänkin on siirtynyt muihin työtehtäviin, mutta olen edelleen hänelle äärimmäisen kiitollinen. En tiedä, olisinko edes tässä ilman häntä. 
 7. Kiitän Sinua siitä että kuljit rinnalla, olit läsnä ja aidosti välitit ja edelleen. ❤️
 8. ❤️ Nää oot aidosti läsnä. Oot heikoimman puolella, näät kaikisa mahdollisuuksia, kehut ja kannustat, vahvistat nuoren itsetuntoa. 
 9. Jaska on yli 40 nuorisotyövuoden omaava nuorisonohjaaja Tampereelta. Jaskalla on ollut omaan nuorisotyölliseen identiteettiini lähtemätön vaikutus, kun tulin nuorena naisena opinnoista alalle. Jaska on aina kehittymismyönteinen, positiivisen energinen ja 100% nuorten puolella. Jaska on aina hengittänyt nuorten osallisuutta – myös aikana, jolloin käsitettä ei ollut vielä keksittykään. Jaskassa on sopiva määrä anarkistia olla oikeudenmukaisuuden puolella – joskus varsin näkyvästikin. Jaska on myös aina omien puolella – oli kyse sitten nuorista, kollegoista tai läheisistä. Jaska opetti nuorelle kollegalle, että ei pidä jäädä murehtimaan voiko jonkin nuorten toivoman asian tehdä, vaan etsiä ratkaisu siihen, miten asia voidaan toteuttaa. Katse tulee pitää suunnattuna eteenpäin, eikä pidä jäädä murehtimaan menneitä. Myös sanonta: ”Asiat voi aina tehdä vielä paremmin” on kantanut työelämässäni eteenpäin. Ja se, että: ”Asenne ratkaisee.” Jaskan sinnikkyys ja nuorisotyön tekeminen puhtaasti sydämellä – yli 40 vuotta nuorisotiloilla- on harvinaista sitoutumista. Kiitos Jaska! Sinun vaikutuksesi on taustalla sillekin, että olen tänä päivänä nykyisissä työtehtävissäni. Eteenpäin, sano mummo lumessa!
 10. Hän on ollut tukenani juuri silloin kuin sitä eniten tarvitsin. 
 11. Kiitos kun autoit minua silloin kun kaikki oli synkintä, mustinta ja toivottominta. Silloin kun kukaan ei uskonut minuun, vähiten minä itse. Kukaan ei luottanut, en minäkään. Kukaan ei osannut, en minäkään. Mutta sinä uskoit, luotit ja osasit. Sinun ammattitaidollasi ja suuren suurella sydämellä minusta tuli ehjä. Kiitän sinua sydämeni pohjasta siitä matkasta. Sinä autoit ehjäämään minut ja mahdollistit tämän tavallisen ja turvallisen tulevaisuuden. Olet ihana ❤️
 12. Markolla on näkemystä, kokemusta ja asiantuntemusta kasvatustyöstä. Markon kanssa on helppo tehdä töitä, mutta vastustakin löytyy tarvittaessa Marko on myös tukipilari vaikeissa tilanteissa. Kiitos Marko, että olet järjen ääni sekä heittäydyt myös uuden kokeilemiseen ja tekemiseen! 
 13. Kiitos Jonna, että olet omalla paikallasi ennakkoluulottomasti ja tuot iloa työarkeen. Kiitos, että tuot tuoreita ajatuksia ja ideoita työhön. Vierivä kivi ei sammaloidu! 
 14. Kiitos kun olet jo vuosia uskonut niin minuun kun myös moniin muihinkin. Kannustat meitä tekemään sitä mistä unelmoimme etkä koskaan menetä uskoasi meihin. Olet periksiantamaton ja aurinkoinen tyyppi! 
 15. Vuosikymmenien panostus nuorisotyöhön. 
 16. Pelitoiminnan kehittäminen Idän alueella. 
 17. Masa on ollut tukena mun tiellä nuoriso-ohjaajaksi ja jeesannut ainakun on tarvinnut tilanteessa kuin tilanteessa!
 18. Kiitos esimerkistänne, tuestanne, turvallisuudestanne ja kuuntelutaidon opettamisesta. Olen saanut viettää varsin hupaisia hetkiä niin Nuiskussa, ripareilla, vaelluksilla kuin Saappaanakin 🙂
 19. Mopoilijoiden tukemisesta, auttamisesta ja ymmärtämisestä mopomiiteissä ja mopohalleilla.
 20. Todella hyvästä nuorisotyöstä 1990-luvulla. Hän teki uskomattoman paljon töitä nuoriso-ohjaajana eräällä nuorisotilalla Rovaniemen kaupungissa. Hänen ja muun sen aikaisen tiimin tuella nuoret olivat aktiivisia, tekivät paljon asioita yhdessä, nuorisotila oli monelle kuin toinen koti. Siellä tehtiin yhdessä ruokaa, oli paikka missä viettää aikaa, hän auttoi arkisissa asioissa ja koulunkäynnissä. Myös järjestettiin erilaisia retkiä, joihin kerättiin yhdessä rahaa. Käytiin jopa ulkomailla aurinkolomalla ja tehtiin nuorisovaihtoja ystävyyskaupunkiin Saksaan. Aktiivinen toiminta ja mielekäs tekeminen piti monen nuoren pois ”pahoilta teiltä”, jolla taas oli kauaskantoisia seurauksia. Tänä päivänä suurin osa on vastuullisia ja hyviä vanhempia ja elämässään hyvin voivia aikuisia. 
 21. Kiitos kaikista vuosista paratiisiisaarella! Ei ois voinut parempaa ensimmäistä kesätyöpaikkaa ja esimiestä olla nuorella. 
 22. Tahdon kiittää siitä, kuinka hän tekee kaikkensa auttaakseen nuoria, ei jätä heitä yksin haastavissa tilanteissa, rauhoittaa ja selvittää vaikeimmat ja monimutkaisimmat tilanteet sekä luo turvallisuuden tunnetta silloin kun itsestä tuntuu siltä, että koko pakka on leviämässä. 
 23. Hän on kaupunkini nuorisotyöntekijä ja on auttanut minua paljon, mahtava ihminen. 
 24. Kiitos että olitte meidän varaäidit ja -iskät. Ilman teitä meillä olisi tylsempi nuoruus 😉 
 25. Kirsi: Reilu ja tiimiinsä luottava sekä aina omiensa puolella. Sinttu: Erityissensitiivinen ja luova, aina myönteinen ja läsnä. Kertakaikkisen rakkaudellinen ihminen.
 26. Kirsille olen kiitollinen siitä, että hän uskoi minuun silloin, kun en itse enää uskonut. Kannusti ja kehui, vaikka en aina toiminutkaan parhaimmalla tavalla. Hän otti minut töihin erilaisiin nuorisotoimen tehtäviin, osallisti ja vastuutti. Hän auttoi minua olemaan minä. Kiitos opastuksesta, luottamuksesta ja jaksamisesta. Kiitos että välitit. Sinä olet yksi syy siihen, miksi itse teen nykyään nuorisotyötä. 
 27. Kiitos Tanja, että olet aina ollut nuorten puolella. Annat elämästäsi niin suuren osan nuorisotyölle, etten tiedä toista, joka työtään niin suurella sydämellä tekisi. Kiitos, että olet jaksanut vuosi toisensa jälkeen kehittää nuorisotyötä Iitissä. Olet todellinen nuorisotyön sankari. Olet läsnä, välität, kuuntelet, annat aikaasi, olet napakka ja silti sydämellinen. Pieruhuumorisi on piristänyt montaa minunkin päivääni. Työtoverina olet aina ollut arvostava ja toiset huomioon ottava. Kiitos että olet. ❤️
 28. Minna on HELMI. Uskoo nuoriin ja lapsiin avoimin sydämin silloinkin kun jopa omien vanhempien kärsivällisyys ja usko omaan lapseen horjuu. Tukee nuoria, lapsia ja vanhempia lämmöllä, huumorilla, rautaisella ammattitaidolla sekä vilpittömän suurella sydämellä. Ihan paras ❤️ Ikuisesti kiitollinen Minnalle meidän perheen ja sen rakkaan pojan tukemisessa ja ohjaamisessa… joka on ihan uskomattoman kaunista, en löydä sanoja. Lisää Minnan kaltaisia ammattilaisia ja persoonia tarvittaisiin ehdottomasti lisää ongelmanuorten ja -perheiden tueksi.
 29. Hyväsydäminen oululaisnuorten auttaja jo yli 10 vuotta. Tuo julki vaikeita nuorten kohtaamia ongelmia, lähtee kaveriksi hakemaan apua ja tekee yhteistyötä laajasti eri viranomaisten kanssa asioiden korjaamiseksi. Huumorintajuinen, hyvähermoinen!
 30. Arjen tuesta ja voimaannuttavista keskusteluista, retkistä sekä kahvihetkistä. Lisäksi Erja oli aluksi mun ”nuokkarin täti” eli monet biljardipelit ja askartelut ovat muistoissa, mukavana vaihtelevana tekemisenä kaupungilla notkumisen sijaan. Erja on kannustanut mua aina tekemään sitä missä olen hyvä ja luottanut että olen hyvä siinä mitä teen. Hän opetti löytämään itsestään positiivisia asioita Näillä hetkillä ja tällä tuella on ollut suuri merkitys yläkouluikäiselle, perhehaasteiden kanssa eläneelle tytölle. Tästä on aikaa yli viisi vuotta. ❤️
 31. Nuorisotyöntekijä isolla n:llä.
 32. Kiitos kun näitte mussa kaiken sen potentiaalin ja otitte osaksi porukkaa ❤️ Teiltä sai parhaan mahdollisen startin työelämään ja muistelen teitä lämmöllä tietty vaikkei enää niin paljoa nähdäkään.
 33. Kiitos kaikkien elämäni vaikeimpien vaiheiden jakamisesta, avusta ja läsnäolosta. Näkökulmien tarjoaminen ja kannustus olivat sitä mitä tarvitsin. 
 34. Muutosten tuulissa ja arjen aherruksessa haluamme kiittää ja muistaa meidän alueen Hiljaisii heeroksii Ellinooran ja Juha Tapion biisillä: ”Meissä on monta vuoden aikaa. Valo himmeä tai ei lainkaan. Parkkipaikoiksi pilkottu kotimaa. Tääl on rakkautta enemmän kuin sanotaan. Ja sankareita ilman kiitosta tai kunniaa.” 
 35. Hän on kulkenut rinnallani jo kohta neljä vuotta niin hyvinä kuin huonoina päivinä.
 36. Haluan kiittää siitä että kuuntelet hyvin, autat ja sulle voi aina soittaa oli hätä mikä tahansa. KIITOS! 
 37. Kiitos aidosta välittämisestä, rehellisestä ja ymmärtäväisestä avustasi. Ihan huippua että tälläinen ihminen löytyy omasta kunnasta, joka tukee nuoren elämässä ja jolle voi olla niin oma itsensä ja puhua asioista suoraan. 
 38. Työpanoksesta järvenpääläisten nuorten hyväksi! ❤️
 39. Kiitos ajasta ja aktiivisuudesta pienen kylän nuorten hyväksi. Arto oli merkittävä henkilö Viialan nuorten kahvilan Sossun ylläpitämisessä 90-luvun lopulla. Lisäksi Arto oli monelle tuttu hahmo harrastajateatterilla. Aito halu tehdä omasta kotikylästä ja yhteisöstään aktiivinen ja vireä.
 40. Riitta on tehnyt suuren työn lasten- ja nuorten harrastajateatteritoiminnan eteen Akaan Viialassa. Aktiivinen porukka, Riitan johdolla, sai aikaan monia unohtumattomia produktioita. Riitta on mahdollistanut erilaisia ja taianomaisiakin kokemuksia teatterilla kaikki mukaan -periaatteella. Kiitos myös omista kokemuksistani!
 41. Tuire mahdollisti pienen kaveriporukan unelman tanssiharrastuksesta pienessä kylässä Akaan Viialassa 90-luvulla. Sittemmin Tuire mahdollisti aktiivisuudellaan sadoille harrastusmahdollisuuden. Tuire auttoi, ohjasi ja kannusti läpi lapsuuden ja nuoruuden. Kiitos tanssin kipinästä, jonka mahdollistit!
 42. Leena ei just nyt ainakaan oo ehkä ammatiltaan nuoriso-ohjaaja mutta on ollut ja nyt sairaanhoitaja/ohjaaja. Huumekuntoutukseni aikana Leena osasi ottaa minut ihmisenä eikä ”narkkarina” niin kuin monet muut ohjaajat vuosien varrella. Leenan tapa olla meidän nuorten kaa on ihan super. Se halaa ja puhuu nätisti meille. Joskus se käyttää ”äiti-ääntä” ja sit kunditki kuuntelee Ihana ammattilainen joka sai mut aatteleen elämää ihan uudella tavalla. Huumehelvetti loppu ja uus elämä alko. Kiitos Leena oma-ohjaajuudesta
 43. Haluan kiittää Paulia todella hyvästä työkaveruudesta. Viimeisimmät kaksi vuotta ovat olleet haasteellisia jatkuvien muutosten vuoksi, mutta olemme selvinneet niistä yhdessä keskustelemalla ja tekemällä asioita työyhteisömme hyväksi.
 44. Kiitos kun olitte aina nuoria varten, teillä oli aikaa ja sydän paikoillaan. Kiitos myös nuorisotila NARNIAsta ja Hirviskästä.
 45. Jera on ollut monet vuodet nuorten apuna ja tukena. Jera on helposti lähestyttävä ja monen muun alan ammatilainen. Hän on ammattilainen ja myös ystävä. Iso kiitos ja sydän hänelle!
 46. Kupoli tampereen nuorten sydän. Kaikki ohjaajat yhtä ihania ja auttavaisia. Hyvä yhteishenki ja aina mukava mennä käymään ja olemaan.
 47. Paljon olisi kiittämistä, erityisesti avusta kouluun hakemisesta ja erilaisten kelantukien löytämisestä, työkokeiluun neuvomisesta. 
 48. Mahtava tuki erityisherkälle, masentuneelle tytölle ja koko perheelle…. Anna on Enkeli.
 49. Paljon olisi kiittämistä, erityisesti avusta kouluun hakemisesta ja erilaisten Kelan tukien löytämisestä, työkokeiluun neuvomisesta. 
 50. Korvaamaton apu hädän hetkellä. Talvi 2018 ja 2019 kevät. Kiitos Anna kaikesta. Miten ison työn teit meidän perheelle. Miten voin kiittää Olit korvaamaton apu masentuneen tytön äidille. Aina jaksoit kuunnella…. Soittipa tai näin sinua. Miten oltaisiin jaksettu ilman sinua. Ruusun sulle antaisin, mut mistä mä sen saan, kun halla vei sen kukkaset ja lumi peitti maan. Pelastit lapseni itsetuhoisilta aikeilta  
 51. Anna kulki mukana kaikkein vaikeimmalla hetkellä. Hän oli ensimmäinen kenelle uskalsin puhua vaikeuksistani. Hänestä huomasi,että hän oikeasti välittää ja,että häntä kiinnostaa. Anna jaksoi aina kannustaa,vaikka itsestä välillä saattoikin tuntua ettei enään jaksa. Erityisesti mieleeni on jäänyt tapaaminen ,jossa hän antoi minulle riikinkukon sulan ja sanoi,että maailmassa on paljon kauniita asioita,mutta en nyt vain näe niitä. Annasta on ollut ihan valtavasti apua. Niinpä tästä hyvästä,ja erityisesti siitä että hän jaksoi kulkea mukana,ihan superisot KIITOKSET!!! ❤️
 52. Kiitos, kun autoit kun olin huonossa kunnossa. Keskustelu lämpimässä Viljandin kevätillassa vuonna 2015 helpotti oloa, ja sen jälkeen tiesi aina kenelle puhua ja kuka tsemppaa, jos on vaikeeta. ❤️ Oot paras! Kiitos myös opeistasi ja monista huippu hetkistä, mitä saatiin viettää yhdessä! 
 53. Olet opettanut minulle paljon. Olet todella auttavainen ja autoit minua ymmärtämään tehtäviä ❤️
 54. Kiitos, kun aina jaksoit hankkiutua uuteen ravintolaan kerhonohjaaja ruokailua varten, kun edellisissä paikoissa oltiin riehuttu täysillä ja saatu melkein häädöt kaikkialta.
  Kiitos kaikesta Epali ❤️
 55. Kiitos kaikesta Hellu ❤️ Oot tuki ja turva ja tärkee ystävä meille. Me halutaan kiittää sua kaikesta, mitä oot meille opettanut ja kiitos, kun oot ohjastanut meitä ja lähtenyt meijän tyhmiin juttuihin mukaan. ❤️ Kiitos, kun piristät päiviämme.  Kiitos, kun oot paras. Kiitos, kun oot sä.  Kiitos. ❤️❤️❤️
 56. En enää varsinaisesti kuulu kunnan nuorisotyön piiriin, mutta Helena on työssään ollut korvaamaton jutteluseura ja kannustaja vaikeassa tilanteessa.
 57. Lapsen (nyt jo aikuisikäisen) äitinä haluan kiittää Miiaa välittämisestä ja oikeasta läsnäolosta nuoren hankalimpina hetkinä. Miia oli nuorelle suureksi avuksi kasvuajan kipukohdissa ja on edelleen lapselleni erittäin tärkeä henkilö. Miia, arvosta suuresti tekemääsi työtä ja olet minullekin hyvin tärkeä, kuten olet ollut lapselleni ja monelle muullekin nuorelle.
 58. Hän oli nuoruudessani turvallinen, hyvä, hauska ja aito, välittävä nuoriso-ohjaaja. Roolimalli jota katsoin ylöspäin. Ihana kohtaaminen hänen kanssaan kun itse samaisessa työssä& samassa firmassa nykyään- lämmin halaus ja sama aito ihminen siinä. Oot ihana Tuija ❤️
 59. Maailman ihanin Kaija ❤️
 60. Helmi tyyppi. Aina kohdannu välittäen. ❤️
 61. Nuoriso-ja vapaa-ajan ohjaajaksi opiskellessa Jämsässä oli elämäni parhaat opiskelut – koska huomioon ottava, aidosti välittävä, osallistava, hyvä kohtaaja – maailman paras opettaja Katriina välitti aidosti meistä ja teki hyviä nuoriso-ohjaajia. Ikinä en tule unohtamaan tätä merkittävää ihmistä elämässäni.
 62. Hän kannusti mua kirjoittamaan.
 63. On jaksanut kuunnella murheitani ja tsempannu tälläistä aikuis opiskelijaa opinnoissa eteenpäin.
 64. Hän jaksoi minua vilkasta tyttöä ja kannusti käymään kerhossa ja otti isoseksi leirille!
 65. Koulutit minut nuorisotoimialalle ja sytytit palon nuorisotyöhön. Huippujuttu!
 66. Kaikesta tuesta ja avusta, jota sain niinä herkimpinä teinivuosina kaikista vaikeimmissa tilanteissa.
 67. Tuesta, avusta ja nuorisotyön identiteetistä. Elä tässä ja nyt.
 68. Kiitos että otit meidät nuoret kaikki vastaan yksilöinä ja sulla oli aina aikaa kuunnella, tukea, neuvoa ja auttaa. Kiitos, että teet sitä yhtä, vaikka nuorisotaloajat ovat monilla jääneet taakse jo monia monia vuosia sitten. Kiitos, että olet! ❤️
 69. Kiitos, että olit läsnä ❤️
 70. Pelastit henkeni kysymällä kuulumisiani.
 71. Kiitos Umbro, että kuuntelet ja olet läsnä, niin hyvinä kuin vaikena hetkinä. Arvostat nuoria ja he sinua. Kiitos myös siitä, että olet työtoverina ollut aina arvostava ja tukeva. Oikealla hetkellä olet sanonut myös minulle, että olen tärkeä.

Avainsanat: