Uutiset

Kiitosta saanut valmennus saa jatkoa syksyllä: Hae mukaan kehittämään järjestösi toiminnan vaikuttavuutta ja arviointia!

Uutiset 31.5.2023

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi järjestää Opintokeskus Siviksen ja Osaamiskeskus Kentaurin kanssa syksyn 2023 aikana järjestöille suunnatun valmennuksen toiminnan vaikuttavuudesta ja arvioinnista. Valmennus järjestetään 12.9.–13.12.2023 lähi- ja etätapaamisina sekä itsenäisenä työskentelynä. Haku päättyy 20.8.2023.

Allianssin keskeinen tavoite on lisätä nuorisoalan vaikuttavuusosaamista eli alan toimijoiden kykyä mitata, arvioida ja viestiä oman työnsä vaikutuksista. Valmennus on suunnattu Allianssin ja Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestöille. Valmennukseen voivat hakea niin valtakunnalliset kuin alueelliset ja paikalliset järjestöt, mutta valtakunnalliset järjestöt ovat etusijalla. Valmennuksesta on hyötyä erityisesti järjestöjen toiminnanjohtajille ja asiantuntijoille, jotka vastaavat työssään esimerkiksi rahoitushakemusten laadinnasta ja toiminnan raportoimisesta, toiminnansuunnittelusta tai järjestön viestinnästä. Valmennukseen tulee osallistua kaksi henkilöä organisaatiosta. 

“Hienoa, antoisa ja laadukas prosessi. Kiitos!” 

Kokonaisuus tarjoaa yksilöllistä valmennusta, tietopaketteja arvioinnin eri osa-alueista, sekä mahdollisuuden saada palautetta vertaisryhmässä. Kouluttajina toimivat Nuorisoalan kattojärjestö Allianssin, Osaamiskeskus Kentaurin ja Opintokeskus Siviksen asiantuntijat. 

Valmennukseen osallistuttuaan osallistuja osaa

  • asettaa tavoitteita ja mittareita oman organisaationsa toiminnalle
  • rakentaa oman organisaation arviointiprosessin
  • kertoa ja viestiä oman toiminnan vaikutuksista
  • hyödyntää arviointiosaamista rahoitushakemuksissa
  • valita ja käyttää konkreettisia työkaluja organisaationsa arvioinnin toteuttamiseksi ja kehittämiseksi

Valmennukseen haetaan Lyyti-lomakkeella ja siihen valitaan enintään 10 järjestöä hakemuksen perusteella. Haku päättyy 20.8.2023 ja valinnat osallistuvista järjestöistä tehdään viikolla 35. Kaikkiin hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päätyttyä. Osallistumismaksu on 100 euroa osallistuvalta organisaatiolta. Osallistumismaksu kattaa valmennuksen kaikki sisällöt sekä aamu- ja iltapäiväkahvit lähipäivinä. Osallistuva organisaatio vastaa itse mahdollisista matka- ja majoituskuluista.

”Valmennus on kasvattanut myös ammatillisesti ja tuonut aivan uuden näkökulman ja osaamista tekemiseen.”

Uutisen sitaatit on poimittu ensimmäisen valmennuksen osallistujapalautteista.

Lisätietoja

Mikael Lehtonen, koulutusasiantuntija
mikael.lehtonen@nuorisoala.fi 
044 796 7951

Katso myös