Uutiset

Laura Lamberg projektikoordinaattoriksi kehittämään nuorten osallisuutta kansainvälisessä päätöksenteossa

Uutiset 15.12.2021

VTM Laura Lamberg on valittu Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin nuorisodelegaattiohjelman kehittämishankkeen projektikoordinaattoriksi. Aiemmin Lamberg on työskennellyt muun muassa projektisuunnittelijana LAPE-muutosohjelmassa Hämeen liitossa sekä projektitutkijana Hämeen ammattikorkeakoulussa. 

Suomen kansallisena nuorisokomiteana Allianssi nimittää vuosittain nuorisodelegaatteja edustamaan sukupolvensa ääntä yhteiskunnallisessa keskustelussa sekä erityisesti YK:n päätöksenteossa. Nuorisodelegaattiohjelmaa ryhdytään nyt kehittämään  yhdessä Tanskan ja Viron nuorisokomiteoiden kanssa Future Agents -hankkeessa. Projektin tavoitteena on vahvistaa nykyistä delegaattitoimintaa, kasvattaa nuorisodelegaattien osaamista ja mahdollistaa erilaisten nuorten osallistuminen päätöksentekoon delegaatteina tai taustajoukoissa. 

Projektikoordinaattorina Lamberg tulee vastaamaan kokonaisuuden toteuttamisesta Suomen osalta. Hankkeessa esimerkiksi arvioidaan nykyistä toimintaa ja puututaan sen ongelmakohtiin, luodaan eri maiden nuorisodelegaateille kansainvälinen verkosto ja kehitetään verkko-oppimistyökalu delegaattiohjelmia järjestävien tahojen tueksi. 

“Yhä useamman nuoren – taustasta riippumatta – tuominen lähemmäs kansallista ja kansainvälistä päätöksentekoa on tavoite, jonka edistämiseen tarvitsemme tämän hankkeen kaltaista lisävoimaa. Olen tosi iloinen, että löysimme tehtävään ja työkaveriksemme juuri Lauran, jolla on rautaisen projektiosaamisen lisäksi ymmärrystä osallisuudesta ja kansainvälisestä toimintaympäristöstä”, sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm.

“On hienoa päästä luotsaamaan tätä hanketta Allianssiin! Olen vakuuttunut, että kansainvälinen yhteistyöprojekti tuo hyviä näkökulmia nuorten osallisuuden vahvistamiseen sekä meillä Suomessa että kansainvälisesti. Erityisen ilahtunut olen siitä, että hanke tarttuu nuorisodelegaattitoiminnan osallistujapohjan laajentamiseen. On tärkeää tukea erilaisista taustoista ponnistavien nuorten vaikuttamismahdollisuuksia, jotta nuorten moninaiset äänet tulevat päätöksenteossa kuuluviin”, sanoo Laura Lamberg. 

Lamberg on aloittanut tehtävässä 1.12. Tehtävä on puolipäiväinen ja kestää huhtikuuhun 2024. 

Lisätietoja

Laura Lamberg, projektikoordinaattori
laura.lamberg@alli.fi
044 4939629

Anna Munsterhjelm, toiminnanjohtaja
anna.munsterhjelm@alli.fi
040 5879514

Katso myös