Lausunto: Otimme kantaa Yleisradion uuteen strategiaan nuorten näkökulmasta

Uutiset 20.5.2020

Allianssi lausui 27.4.2020 Ylen pyynnöstä uudesta Ylen Kaikille yhteinen, jokaiselle oma -strategiasta. Ylen hallintoneuvosto käsitteli uuden strategian ja lausunnot eilisessä kokouksessaan, jonka jälkeen uusi strategia astui heti voimaan. Uuden strategian ytimessä ovat Ylen tarkoitus ja arvot, jotka korostavat ymmärryksen lisäämistä sekä suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin vahvistamista vastuullisesti, luotettavasti ja ihmistä arvostaen.

Allianssin lausunnon keskeiset huomiot:

  • Strategia huomioi eri tahojen yhteistyön merkityksen tulevaisuuden yhä nopeammin kiihtyvässä mediakentässä.
  • On merkittävää, että uudessa strategiassa huomioidaan saavutettavuuden takaaminen, jotta luotettava tieto on kaikkien saatavilla.
  • Vaatii taitavaa tasapainottelua yhä moniäänisemmässä ja jakautuneemmassa yhteiskunnassa, jotta Yleisradio pystyy aidosti strategiansa mukaisesti lisäämään vuoropuhelua ja luotettavuuttaan eri ihmisryhmien joukossa kuitenkin muistaen omien tehtäviensä ja arvojensa mukaisen demokratiaa puolustavan äänensä.
  • Pidämme tärkeänä, että Yleisradio on huomioinut nuoret strategiansa erityisenä kohderyhmänä, jonka tavoittavuutta halutaan kehittää.

Voit lukea lausunnon kokonaisuudessaan täältä.

Lisätietoja:
Anna Enbuske, viestinnän tuottaja
anna.enbuske@alli.fi / puh. 044 416 5216


Avainsanat: