Lumi Young nuorisoalan kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntijaksi

Uutiset 14.6.2019

Lumi Young on aloittanut Allianssin kansainvälisestä toiminnasta ja vaikuttamisesta vastaavana asiantuntijana. Hän sijaistaa tehtävässä Joel Linnainmäkeä, jonka ulkoministeri Pekka Haavisto on kutsunut erityisavustajakseen.

Lumi Young veti alkuvuodesta 2019 Allianssissa Nuoret, rauha ja turvallisuus -projektin, jossa koottiin nuorten näkemyksiä YK:n päätöslauselma 2250:n toimeenpanosta Suomessa. Aiemmin hän on toiminut lähes seitsemän vuotta YK-tehtävissä sekä järjestöpuolella Suomessa ja maailmalla muun muassa Gazassa ja Georgiassa. Youngilla on kokemusta erityisesti YK:n Naiset, rauha ja turvallisuus -päätöslauselman toimeenpanosta ja muista tasa-arvoon sekä naisten ja nuorten osallisuuteen liittyvistä ohjelmista. Hän on työskennellyt myös Kansalaisjärjestöjen konfliktinehkäisyverkosto KATU:ssa.

Kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntijana Young ryhtyy vastaamaan nuorisoalan vaikuttamisesta sekä Euroopan että globaalilla tasolla. Osana Allianssin vaikuttamisen tiimiä hän osallistuu poliittisten tavoitteiden valmisteluun ja toteuttamiseen, päättäjätapaamisiin sekä lausuntojen ja taustaselvitysten valmisteluun. Lisäksi hän toimii luottamushenkilöistä koostuvan kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmän sihteerinä ja tukee ryhmäläisiä vaikuttamistyön tekemisessä. Tehtävään kuuluu myös Allianssin jäsenjärjestöjen tukeminen ja sparraaminen kansainvälisessä vaikuttamistyössä.

“On todella mahtavaa päästä taas työskentelemään Allianssin porukan kanssa ja toteuttamaan nuorisoalan kattojärjestön kansainvälisen vaikuttamisen tavoitteita. On myös kiinnostavaa päästä mukaan viemään Nuoret, rauha ja turvallisuus -agendaa eteenpäin ja tekemään yhteistyötä nuorisoalan toimijoiden kanssa niin EU-tasolla kuin Suomessakin”, kertoo Lumi Young.

“Lumi on kansainvälisissä ympyröissä suvereeni tekijä, joka vakuutti meidät johtamalla 2250-projektin ammattimaisesti ja kunnianhimoisesti. On superhieno juttu saada hänet pidemmäksi aikaa työkaveriksi vaikuttamaan nuorten hyvinvoinnin puolesta! Tarkoituksenamme on nyt eurovaalien jälkeen kasvattaa nuorisoalan merkitystä EU-tasolla entisestään – se on kova tavoite, jonka saavuttamiseen Lumilla piisaa taatusti osaamista ja energiaa”, Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm sanoo.

Lumi Young aloitti työnsä 12.6. ja hänet tavoittaa osoitteesta lumi.young@alli.fi.


Avainsanat: