Miten järjestö voi vaikuttaa hallitusohjelman jälkeen? Tule kouluttautumaan!

Uutiset 21.8.2019

Hallitusohjelma on valmis ja baana auki järjestöjen vaikuttamistyölle seuraavaksi neljäksi vuodeksi! Enää pitäisi tietää, mihin kansalaisyhteiskunnan kannattaa vaikuttaa, mitä etuja kannattaa juuri nyt erityisesti valvoa ja kuinka lobataan omat tavoitteet onnistuneesti maaliin.

Me kerromme! Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE, nuorisoalan kattojärjestö Allianssi, Olympiakomitea ja Soste yhteistyössä järjestävät syksyllä kolmen koulutuksen kokonaisuuden:

1. Miltä hallitusohjelma näyttää kansalaisjärjestöjen & kansalaisyhteiskunnan vinkkelistä? Miten linjausten valmistelu etenee? 

Aika: 29.8. klo 12.30-15
Paikka: Soste, Yliopistonkatu 5, 6. krs

Tule kuulemaan kansalaisjärjestöjen kannalta olennaiset poiminnat hallitusohjelmasta! Lisäksi luvassa on rautalankaa siitä, kuinka hallitusohjelmaan kirjattujen tavoitteiden ja toimenpiteiden toteutus etenee ja miten järjestöt voivat niihin vaikuttaa.  

Vastuullisena järjestäjänä Soste. Ilmoittaudu mukaan tästä!

2. Näin lobbaat – onnistuneen politiikkaan vaikuttamisen ABC

Aika: 24.9. klo 13-16
Paikka: Allianssi-talo, Asemapäällikönkatu 1 

Mitä lobbaaminen tarkoittaa ja millaisia lobbaamisen keinoja on olemassa? Millaisia kokemuksia poliitikolla on onnistuneen (ja epäonnistuneen!) lobbauksen kohteena olemisesta? Tarjolla on myös esimerkkejä onnistuneista lobbauskampanjoista ja pohdintaa lobbauksen etiikasta.  

Vastuullisena järjestäjänä Allianssi. Ilmoittaudu mukaan tästä!

3. ”Kansalaisjärjestöjen autonomia” – mitä se tarkoittaa ja mitä tekemistä sillä on poliittisen vaikuttamisen kanssa?

Alustava aika: 24.10.

Vastuullisena järjestäjänä Olympiakomitea. Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin syksyllä.

Koulutukset on suunnattu kaikille vaikuttamistyöstä kiinnostuneille järjestöedustajille. Mukaan kannattaa tulla niin edunvalvontauraansa aloittelevien kuin uutta inspiraatiota ja muistinvirkistystä kaipaavien konkareiden.


Avainsanat: