Näin vietät Nuorisotyön viikkoa – kuusi vinkkiä!

Uutiset 2.9.2020

Nuorisotyön viikkoa vietetään viikolla 37 eli 7.-13.9.2020. Nuorisotyön viikolla nostetaan yhdessä esille nuorisotyöntekijöiden ja järjestöjen tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi.
 

1. Levitä tietoa Nuorisotyön viikosta ja nuorisotyöstä

Nuorisotyö on kasvatustyötä. Kasvatus nuorisotyössä on nuoria sekä yksilöinä että yhteisön jäseninä kasvattavaa. Nuorisotyöllä tavoitellaan nuorten aktiivisen kansalaisuuden edistämistä, sosiaalista vahvistamista, nuorten kasvun ja itsenäistymisen tukemista sekä yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja oikeuksien toteutumista. Nuorisolaki määrittelee nuorisotyön ja -politiikan kuuluvaksi kunnan tehtäviin sekä vastuun toteutuksesta kunnille, nuorisoyhdistyksille ja muille nuorisotyötä tekeville järjestöille.

Nuorisotyö on laissa määriteltyä, sitä pitää tehdä ja siihen pitää niin valtion kuin kunnankin budjetissa olla tarvittavat määrärahat. Saa vaatia, saa näkyä ja saa olla!

 • Nosta Nuorisotyön viikkoa esiin oman järjestösi, kuntasi, seurakuntasi tai tahosi nettisivuilla, somekanavissa ja uutiskirjeessä aihetunnisteella #nuorisotyö #nuorisotyönviikko.

 • Kerro nuorisotyön merkityksestä viestintäkanavissasi. Muistathan aihetunnisteet #nuorisotyö #nuorisotyönviikko.
   

2. Vaikuta päättäjiin

Nuorisotyön resurssien kannalta on aivan olennaista, että päättäjät tuntevat nuorisotyön merkityksen. Allianssi julkaiseen Nuorisotyön viikolla aivan uuden Nuorisonpuolustuskurssin materiaalit, joiden avulla voitte järjestää alueenne päättäjille oman Nuorisonpuolustuskurssin! 

 • Allianssi on tuottanut tietoa Nuorista Suomessa ja Nuorisotyöstä Suomessa. Vinkkaa näistä kuntasi ja viiteryhmäsi päättäjille. Muistathan aihetunnisteen #nuorisotyö #nuorisotyönviikko. 

 • Kokoa alueesi nuorisotyötä tekevät tahot yhteen kunnista, seurakunnista ja nuorisoalan järjestöistä. Ryhtykää yhdessä suunnittelemaan Nuorisotyön viikolla julkaistavaa Nuorisonpuolustuskurssia! 
   

3. Kerro nuorisotyön tarinoita

 • Vinkkaa paikkakuntasi tai alueesi medialle, tuttavatoimittajalle, paikallislehdelle, Sieviläiselle, Kalevalle, Keskipohjanmaalle, Aamulehdelle, Kainuun Sanomille, Pitäjäuutisille ja Kalajokilaaksolle, nuorista ja nuorten kanssa joko vapaaehtoisena tai ammattilaisena työskentelevistä aikuisista. He voivat olla harrastajia, ohjaajia, pitkän tien kulkeneita konkareita, uusia ideoita omaavia – mitä vaan. Monenlaisuus on näissä tarinoissa rikkaus. Muistathan aihetunnisteet #nuorisotyö #nuorisotyönviikko. 
   

4. Järjestä virtuaalitapahtuma

 • Tee nuorisotyö näkyväksi vaikka Insta livessä, kutsu päättäjät tutustumaan nuorisotyöhön ja sen tekijöihin! 

 • Nuorisotyö on nuoren kohtaamista ja läsnäoloa ihan myös arjessa. Kutsu toimittaja, päättäjä tai tuttu ihan vaan nuorten iltaan katsomaan. Muistathan aihetunnisteet #nuorisotyö #nuorisotyönviikko. 

 • Lataa materiaalit tapahtumasi markkinointiin tästä. 

   

5. Käytä Nuorisotyön viikon tunnuksia somessa

 • Julkaisemme Nuorisotyön viikolla erilaisia somemateriaaleja, kuten profiilikuvakehyksiä ja IG-storypohjia. Seuraamalla Allianssin somekanavia saat tietoa näistä! 

 • Omaan ilmoitukseesi, postaukseesi, tapahtumaasi saat käyttää Nuorisotyön viikon tunnuksia ilman erillistä lupaa. Muistathan aihetunnisteen #nuorisotyö #nuorisotyönviikko.

   

6. Osallistu itse Nuorisotyön viikon virtuaalitapahtumiin! 

 


Avainsanat: