Uutiset

Nicholas Kujala Euroopan nuorisofoorumin hallitukseen

Uutiset 28.11.2022

Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi jatkaa vahvaa eurooppalaista edunvalvontaa, kun Euroopan nuorisofoorumin jäsenet valitsivat Nicholas Kujalan eurooppalaisen kattojärjestön hallituksen jäseneksi. Euroopan nuorisofoorumin eli YFJ:n syyskokous järjestettiin 24.-26.11. Tiranassa, Albaniassa.

Euroopan nuorisofoorumi (European Youth Forum, YFJ) edustaa yli sataa kansallista nuorisokomiteaa ja kansainvälistä nuorisojärjestöä sekä edistää nuorten oikeuksien toteutumista vaikuttaen YK:ssa, Euroopan neuvostossa ja Euroopan unionissa. Nicholas Kujala, 27, valittiin YFJ:n hallitukseen Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin ehdokkaana, ja häntä tukivat myös muut Pohjois- ja Baltian maiden nuorisokomiteat. 

Kujala opiskelee luonnontieteitä Helsingin yliopistossa ja työskentelee lentosäätuotannon parissa. Kujalalla on pitkä tausta nuorisoalalla, ja hän toimii tällä hetkellä Allianssin kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmän puheenjohtajana. Kujala on aiemmin toiminut muun muassa Finlands Svenska skolungdomsförbund FSS:n puheenjohtajana, RKP-nuorten varapuheenjohtajana sekä Allianssin hallituksen jäsenenä.

“Nuorisoalalla on edessä on tärkeät kaksi vuotta, ja on hienoa päästä vaikuttamaan meille tärkeisiin asioihin koko Euroopan alueella. Erityisen tärkeät ovat 1,5 vuoden kuluttua järjestettävät EU-vaalit, joissa nuorisoalan täytyy olla keskeisessä roolissa kun Euroopan seuraavia päättäjiä valitaan”, kommentoi Kujala valintaansa tuoreeltaan.

Kujala haluaa YFJ:n hallituksen jäsenenä edistää erityisesti nuorisoalan toimijoiden vaikuttamismahdollisuuksien laajentamista, kansalaisyhteiskunnan roolin vahvistamista eurooppalaisessa päätöksenteossa sekä yhdenvertaisuuden ja kestävän kehityksen tuomista kaiken päätöksenteon keskiöön.

“Nicholaksen vankka kokemus ja osaaminen vahvistavat nuorisoalan eurooppalaista edunvalvontaa ja vaikuttamistyötä entisestään. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että meillä on tulevalla kaudella suomalaisvahvistus YFJ:n hallituksessa varmistamassa, että nuorten ja nuorisoalan ääni kuuluu esimerkiksi EU-vaaleissa”, iloitsee Allianssin puheenjohtaja Anna Laurila

Allianssi on ollut yksi aktiivisimmista jäsenjärjestöistä kautta YFJ:n historian. Viimeiset neljä vuotta YFJ:n hallituksessa Allianssia on edustanut Silja Markkula, kauden 2021 – 2022 puheenjohtajana.

European Youth Forumin hallitukseen valittiin myös suomalainen Natalia Kallio Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer & Intersex Youth and Student Organisation eli IGLYO:n edustajana. 

Lisätietoja:

Nicholas Kujala
Allianssin kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmän puheenjohtaja
nicholas.kujala@gmail.com
045 159 4399

Kaisa Larjomaa
Allianssin kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
kaisa.larjomaa@nuorisoala.fi
044 4165292

Katso myös