Niina Ratilainen vastaamaan nuorisoalan osaamis- ja ilmastopolitiikasta

Uutiset 24.6.2019

Niina Ratilainen aloittaa nuorisoalan kattojärjestö Allianssin vaikuttamisen asiantuntijana elokuussa. Hän ottaa vastuulleen erityisesti formaaliin ja nonformaaliin koulutukseen sekä ilmastopolitiikkaan liittyvän vaikuttamistyön. Tehtävä on uusi ja vastaa jatkuvasti kasvavaan tarpeeseen luoda ratkaisuja nuorten hyvinvoinnin kannalta kriittisimpiin kysymyksiin.

Ratilaisella on pitkä ja monipuolinen kokemus vaikuttamisesta sekä lobbarin että poliitikon saappaissa. Hän on toiminut muun muassa vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajana Turussa, ympäristöministeri Ville Niinistön avustajana sekä Luomuliiton edunvalvontajohtajana. Järjestö- ja vaikuttamisosaamista hän on kerryttänyt myös eri tehtävissä vihreissä ja opiskelijaliikkeessä.

“Viimeisen vuoden aikana nuoret ovat vaatineet saada äänensä kuuluviin niin koulutukseen liittyvissä kysymyksissä kuin ilmastomarsseilla ympäri Suomen. Koulutukseen liittyvät kysymykset ja ilmastonmuutoksen torjuminen ovat alkavalla hallituskaudella keskeisiä ja on tärkeää, että nuorisoalan ääni kuuluu päätöksenteossa. Allianssilla on erittäin merkittävä rooli siinä, miten nuorisoalan ääni kuuluu ja tämän työn tukemiseen tartun innolla”, Niina Ratilainen sanoo.

Vaikuttamisen asiantuntijan työhön kuuluu muun muassa Allianssin poliittisten tavoitteiden valmistelu ja toteuttaminen, päättäjätapaamiset, vaikuttaja- ja kampanjaviestintä, eri työryhmiin osallistuminen sekä lausuntojen ja taustapaperien valmistelu. Kattojärjestön asiantuntijana Ratilainen myös tukee muita nuorisoalan toimijoita vaikuttamistyössä.

“Meillä on Allianssissa kaksi kunnianhimoista tavoitetta: viedä nuorten hyvinvointi politiikan kovimpaan ytimeen ja uudistaa vaikuttamisen tapoja reippaasti tehokkaammiksi. Niinassa löysimme sellaisen yhdistelmän rohkeutta, ratkaisukeskeisyyttä ja suvereenia poliittista osaamista, että oksat pois. Superhienoa, että saamme hänet mukaan edistämään nuorten hyvinvointia!” Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm kertoo.

Ratilainen aloittaa tehtävässä 14.8. ja hänet tavoittaa osoitteesta niina.ratilainen@alli.fi.


Avainsanat: