NUORI2019 tuo Turkuun yli 1500 nuorisoalan ammattilaista ja vapaaehtoista

Uutiset 26.3.2019

TIEDOTE
Julkaisuvapaa

Nuorisoalan vuosittainen suurtapahtuma NUORI2019 – valtakunnalliset nuorisotyöpäivät järjestetään Turun Logomossa 27.-28. maaliskuuta. Tapahtuma kokoaa yhteen yli 1500 nuorisotyön tekijää ja päättäjää kunnista, kirkosta ja järjestöistä ympäri Suomen sekä noin sata kansainvälistä osallistujaa muualta Euroopasta.

NUORI2019:n järjestää nuorisoalan kattojärjestö Allianssi yhdessä Turun kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Turun nuorisopalvelut järjestää keskiviikkopäivänä myös Vimmahdus-tapahtuman Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa, jossa päätapahtumaan osallistuvat ammattilaiset pääsevät itse kokeilemaan nuorille suunnattuja palveluja.

Kahden päivän aikana Logomossa on tarjolla yli 50 tuntia ohjelmaa nuoriin ja nuorisotyöhön liittyvistä teemoista. Keskusteluissa, työpajoissa ja luennoilla pureudutaan muun muassa nuorten osallisuuteen, nuorisopolitiikkaan, nuorisotyön vaikuttavuuteen ja nuorisotyöntekijöiden jaksamiseen. Erityisen ajankohtaisia teemoja ovat esimerkiksi lasten ja nuorten kokema seksuaalinen häirintä digitaalisessa ympäristössä sekä nuorisotyön rahoituksen tulevaisuus ja nuorten hyvinvoinnin nostaminen tulevan hallitusohjelman ytimeen. Keskusteluihin osallistuvat muun muassa ministeri Annika Saarikko ja kansanedustajat Ville Niinistö, Saara-Sofia Sirén ja Pilvi Torsti. Ohjelmaa on Allianssin ja Turun nuorisopalveluiden lisäksi tuottamassa yli 30 nuorisoalan organisaatiota, mukaan lukien kaikki nuorisoalan valtakunnalliset osaamiskeskukset.

NUORI2019 – valtakunnallisten nuorisotyöpäivien tavoitteena on yhdistää kaikki nuorisoalan toimijat ratkomaan yhdessä Suomen suurinta ongelmaa, nuorten syrjäytymistä. Ohjelmallisen sisällön lisäksi tapahtuma tarjoaa mainiot puitteet verkostoitumiselle ja kumppanuuksien luomiselle yli sektori- ja aluerajojen.

 

Lisätiedot

NUORI2019 – valtakunnallisten nuorisotyöpäivien tapahtumatuottaja Susanne Salo
puh. 044 416 5285, susanne.salo@alli.fi

Mahdolliset haastattelupyynnöt: viestinnän tuottaja Anna Enbuske
puh. 044 416 5216, anna.enbuske@alli.fi

Turun kaupungin nuorisopalvelut, nuorisosihteeri Anni-Reetta Sorell
anni-reetta.sorell@turku.fi, puh. 050 554 6116

NUORI2019-tapahtuman sivut
Ratkaistaan Suomen suurin ongelma
www.turku.fi/vimmahdus


Avainsanat: