NUORI2019 – valtakunnalliset nuorisotyöpäivät saapuvat Turkuun 27.-28.3.2019

Uutiset 24.4.2018

NUORI2019 on kaikille nuorisoalan toimijoille suunnattu valtakunnallinen tapahtuma, jonka tavoitteena on tarjota osallistujille ajankohtaisinta tietoa sekä inspiraatiota omassa työssä tai toimessa kehittymisen tueksi. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden vertaisoppimiseen, verkostoitumiseen ja parhaiden käytäntöjen jakamiseen osallistujien kesken.

Jatkossa vuosittain järjestettävään tapahtumaan odotetaan noin 1000 osallistujaa. Tapahtuman järjestää nuorisotyön valtakunnallinen palvelu- ja vaikuttajajärjestö Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry ja Turussa pääyhteistyökumppanina on Turun kaupungin nuorisopalvelut.

– On ilo päästä tekemään yhteistyötä innostuneiden nuorisoalan ammattilaisten kanssa. Turun nuorisopalvelut on tuonut suunnitteluprosessiin paljon ideoita ja paikallista erityisosaamista. Lisäksi Turku on tunnettu yhtenä Suomen kauneimmista tapahtumapaikoista ja sijaitsee hyvien yhteyksien päässä, kertoo tapahtumasta vastaava johtaja Henni Axelin Allianssista.

Myös Turun kaupungin nuorisopalveluissa ollaan hyvillään valtakunnallisen päätapahtuman saamisesta Turkuun.

– On hienoa olla mukana tapahtuman järjestelyissä. Turussa nuorisotyötä on kaupungin toimesta tehty jo 72 vuotta, järjestöjen taholta vielä pidempään. Kolmannes kaupungin asukkaista on nuoria ja haluamme profiloitua kaupunkina, jossa nuoruus saa näkyä ja kuulua. Nuori 2019- tapahtuma tukee tätä tavoitetta ja tuo nuorisotyölle näkyvyyttä, sanoo Turun kaupungin nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio.

Tapahtuman ohjelma tuotetaan yhdessä nuorisoalan osaamiskeskusten ja muiden alan toimijoiden kanssa. Ohjelma tulee käsittelemään nuorisoalan ja yhteiskunnan kuumimpia ajankohtaiskysymyksiä, nuoria, nuorisotyötä sekä osaamisen ja toiminnan kehittämistä.

– Nuorisotoimiala on verrattain pieni, joten on ensiarvoisen tärkeää, että teemme yhteistyötä ja kehitämme yhdessä ratkaisuja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Tavoitteenamme on rakentaa yhdessä muiden nuorisoalan osaamiskeskusten kanssa tapahtuma, joka palvelee niin järjestöissä, kunnissa kuin seurakunnissakin toimivia nuorisotyön ammattilaisia ja vapaaehtoisia, Axelin sanoo.

Tapahtumapaikkana toimii tapahtuma- ja kulttuurikeskus Logomo.

– Olemme iloisia siitä, että saamme toivottaa NUORI2019-tapahtuman osallistujat tervetulleiksi Turkuun ja Logomoon. Hyvä sijaintimme ansiosta Logomoon on helppo saapua kävellen keskustan hotelleista, omalla autolla tai julkisilla liikennevälineillä kaikkialta Suomesta, sanoo Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä.

Lisätietoja:
Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, johtaja Henni Axelin, 
p. 040 930 4881, henni.axelin@alli.fi

Turun kaupunki, nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, 
p. 050 554 6127, annina.lehtio-vainio@turku.fi


Avainsanat: