NUORI2020 kokoaa nuorisoalan toimijat Tampereelle – tavoitteena nolla syrjäytynyttä nuorta

Uutiset 13.1.2020

NUORI2020 – valtakunnalliset kasvatuksen ja nuorisotyön päivät järjestetään Tampereella 14.-16.1.2020. Tapahtuma kokoaa yhteen kirkon, kuntien ja järjestöjen nuorisoalan ammattilaiset, vaikuttajat ja toimijat sekä nuorisoalan tutkijat. Paikalle odotetaan 2500 osallistujaa.

Tapahtuman tavoitteena on alan osaamisen kehittäminen, toimijoiden välisten verkostojen vahvistaminen sekä alan arvostuksen nostaminen. Aiheita lähestytään monesta eri kulmasta, monen eri toimijan johdolla. Mukana keskusteluissa ovat muun muassa tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen ja kansanedustaja Iiris Suomela

Ohjelma antaa osallistujille lähes 150 tunnin edestä mahdollisuuden kehittää osaamistaan, verkostoitua sekä saada tietoa kasvatus- ja nuorisoalan ajankohtaisista ilmiöistä, jotta alalla olisi paremmat edellytykset keskittyä Suomen suurimman ongelman, nuorten syrjäytymisen, ratkaisemiseen yhdessä. 

“Nuorisoalalla tehdään korvaamattoman arvokasta työtä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi sekä ennaltaehkäisevästi että jo syrjään jääneiden tukemisessa. Rahaa ja valtaa jaettaessa sitä ei kuitenkaan riittävän hyvin tunnisteta tai tunnusteta – siksi tarvitsemme nykyistä parempia keinoja tehdä työstämme paitsi vaikuttavampaa, myös näkyvämpää. Nuorisotyön on opittava pitämään enemmän meteliä itsestään”, sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm.

“Haluamme yhdessä vahvistaa kokonaisvaltaista kasvua ja hyvän elämän edellytyksiä. Tämä on kaikkien lapsi- ja nuorisoalan toimijoiden yhteinen tehtävä. NUORI2020 -tapahtuma tarjoaa tämän tehtävän toteutumiselle monipuolista tukea ja inspiraatiota. Syrjäytymisen haaste on niin suuri, että vaikuttavia tuloksia syntyy vain eri toimijoiden yhteistyön kautta”, toteaa Kirkkohallituksen Kasvatus- ja perheasioiden johtaja Jarmo Kokkonen.

Monipuolinen ohjelma tarjoaa esimerkiksi tietoa ja välineitä nuorten ilmastotunteiden kohtaamiseen sekä aktiivisen toimijuuden vahvistamiseen, ideoita vertaisoppimisen- ja johtamisen toteuttamiseen sekä viimeisintä tutkimustietoa nuorisoalalta.

 

Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua täällä

 

Lisätietoja:
Anna Munsterhjelm
Toiminnanjohtaja, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
040 587 9514,  anna.munsterhjelm@alli.fi 

Jarmo Kokkonen
Johtaja, Kasvatus ja perheasiat/Kirkkohallitus
050-5941316, jarmo.kokkonen@evl.fi 

 

Mediavierailut ja haastattelupyynnöt:
Salla Merikukka
Viestintäpäällikkö, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
044 416 5282,  salla.merikukka@alli.fi 

 

NUORI2020 – valtakunnalliset kasvatuksen ja nuorisotyön päivät järjestetään tänä vuonna Tampereella. Tapahtuma tarjoaa niin kirkon, kuntien kuin järjestöjenkin nuorisoalan ammattilaisille, vaikuttajille ja toimijoille paikan verkostoitua, innostua ja kehittää osaamistaan.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi sekä Kirkkohallitus. Tapahtuman paikallisena yhteistyökumppanina toimii Tampereen nuorisopalvelut.


Avainsanat: