NUORI2021 kokoaa alan toimijat pohtimaan nuorisoalan tulevaisuutta ja nuorten hyvinvointia

Uutiset 31.8.2020

NUORI2021 – valtakunnalliset nuorisotyön päivät järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 27.-28.5.2021. Alan suurin koulutustapahtuma kokoaa yhteen jopa 2000 nuorisotyön ammattilaista, vapaaehtoista, opiskelijaa ja tutkijaa. 

Tapahtuman kattoteemat näkyvät tapahtumassa läpi seminaariohjelman. NUORI2021:n kattoteemoiksi on nyt valittu kolme laajempaa kokonaisuutta:

Nuorten hyvinvointi ja identiteetti 
Nuoruus elämänvaiheena – mitä kaikkea se tarkoittaa? Mitkä asiat vaikuttavat hyvinvointiin, terveyteen ja identiteetin luontiin tässä elämän vaiheessa? Tämä kattoteema tarttuu näihin kysymyksiin ja selvittää, millaisia haasteita nykyajan nuoret elämässään kohtaavat ja kuinka näihin haasteisiin ollaan tartuttu? 

Nuorisotyön mahdollistajat
Mitkä kaikki asiat tekevät nuorisoalan tekemän työn mahdolliseksi? Tämä kattoteeman alle koottava ohjelma käsittelee nuorisotyön kattavia mahdollistajia, kaikkea työhyvinvoinnista rahaan, koronan jälkipuinnista hyvään johtamiseen. Miten me ammattilaiset pidetään huolta siitä, että me voidaan pitää huolta nuorista?

Nuorisotyö nyt ja tulevaisuudessa 
Nuorisotyön ytimessä ovat paremmin voivat nuoret. Hyvää nuorisotyötä tehdään jo nyt, mutta mitä kaikkea alalla tapahtuukaan ja onkaan tiedossa? Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia meillä on edessämme, jotta nuoret voivat tulevaisuudessa paremmin kuin nyt?

“Tällä kokonaisuudella saamme aikaan ohjelman, joka vastaa paitsi alan toiveisiin ja tarpeisiin, niin myös helpottaa tapahtumaosallistujalle ohjelman hahmottamista”, kommentoi tapahtuman vastaava tuottaja Anton Tuuva

Koska tapahtumassa ratkotaan yhdessä alan yhteisiä ongelmia, on tärkeää osallistaa koko ala ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen. Tapahtuman kattoteemat on valittu tapahtuman ohjelmatyöryhmässä, joka koostuu nuorisoalan asiantuntijoista. Työn pohjana on käytetty kevään avoimen suunnittelupäivän antia. Tämän lisäksi toivomme nuorisoalan toimijoilta ideoita, toiveita ja ehdotuksia avoimen kyselyn kautta. 

Lisätietoja tapahtuman ohjelmasta
Sara Sipilä
tapahtumatuottaja
sara.sipila@alli.fi


Avainsanat: