Uutiset

NUORI2023 – valtakunnallinen kasvatus- ja nuorisoalan kohtaaminen kokoaa 2400 nuorisoalan toimijaa Jyväskylään

Uutiset 18.4.2023

NUORI2023 järjestetään Jyväskylän Paviljongissa kuluvalla viikolla 18.–20.4.2023! Tapahtuma on suunnattu kasvatus- ja nuorisoalan ammattilaisille, opiskelijoille ja vapaaehtoisille. 

Paikalle saapuu 2400 kunnissa, järjestöissä, seurakunnissa ja alan oppilaitoksissa toimivaa tai nuorisoalaa opiskelevaa. NUORI2023-tapahtumassa nuorisoalan toimijoiden on mahdollista kehittää osaamistaan ja verkostoitua. Seminaariohjelma tarjoaa 101 tunnin edestä vastauksia kasvatus- ja nuorisoalan ajankohtaisiin kysymyksiin sekä johdattaa kävijät nuoriin liittyviin nykytrendeihin sekä -ilmiöihin.

NUORI2023-tapahtuma käynnistyy tiistaina avajaisilla, jossa rap-artisti Signmark kertoo heikkouksien kääntämisestä vahvuuksiksi. Signmark on syntynyt viittomakieliseen perheeseen, jossa hän oppi ymmärtämään ettei musiikki ole vain kuuroille.

NUORI2023-tapahtumassa kuullaan myös mm. Mixed Finnsin Priska Niemi-Sampania sekä Alice Jäskeä, seksuaalikasvattaja Marja Kihlströmiä sekä Vesilahden kirkkoherraa, “Kirkkoharrina” tunnettua Harri Henttistä. Lisäksi lavalle nousevat myös Darravapaa-yhteisön vetäjät Laura Wathén ja Katri Ylinen sekä kirjailija Raisa Omaheimo. Politpyroo-podcast saapuu paikan päälle live-jakson taltioinnin ajaksi pohtimaan, miltä tulevat hallitusohjelmaneuvottelut näyttävät nuorten kannalta.

Tapahtuman mediayhteistyökumppani Yle streamaa torstaina Yle Areenaan poliitikkojen keskustelun, jossa pohditaan, miten nuorten hyvinvoinnille käy seuraavalla hallituskaudella. 

NUORI2023-tapahtuman järjestävät Allianssi ja Kirkkohallitus. Tapahtuma järjestetään ilmastovastuullisesti.

http://nuorisoala.fi/nuori2023 

Katso myös