Uutiset

NUORI2024: Nuorisoalan huipputapahtuma kokoaa 2600 toimijaa Tampereelle

Uutiset 24.4.2024

NUORI2024 järjestetään Tampereella 24.-25.4. Tapahtuma on suunnattu kasvatus- ja nuorisoalan ammattilaisille, opiskelijoille ja vapaaehtoisille.

Paikalle saapuu yli 2600 kunnissa, järjestöissä, seurakunnissa ja alan oppilaitoksissa toimivaa tai nuorisoalaa opiskelevaa. Tapahtumassa nuorisoalan toimijoiden on mahdollista kehittää osaamistaan ja verkostoitua. Lukuisat alan toimijat esittäytyvät yli 90 pisteen näyttelyalueella ja yli 100 tuntia seminaariohjelmaa, työpajoja sekä keynote-puheenvuoroja varmistavat sen, että tietoa, työvälineitä ja inspiraatiota tarttuu varmasti mukaan.

Nuorisoala on vakavassa tilanteessa. Hallituksen kehysriihessä päätettiin muun muassa nuorisotyöhön kohdistuvista jättileikkauksista samaan aikaan kun tarve nuorten tukemiselle on kasvamassa. Kyselymme mukaan nuorisotyön vähentäminen vaikuttaisi suomalaisten nuorten elämään negatiivisesti jopa itsetuhoisuutta lisäämällä. NUORI2024-tapahtumassa kuullaan nuorisoministeri Sandra Bergqvistin näkemyksiä nuorten tilasta ja nuorisopolitiikan ajankohtaisista.

Elämäni biisi -ohjelman henkeä tapahtumassa nähdään, kun kuuden suurimman eduskuntapuolueen avainhenkilöt osallistuvat paneeliin, jossa kuullaan puolueiden valitsemia kappaleita, jotka kuvaavat puolueiden suhdetta nuoriin. Paneeliin osallistuvat vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen, SPD:n kansanedustaja Pinja Perholehto, keskustan puoluesihteeri Antti Siika-aho, kokoomuksen kansanedustaja Mari-Leena Talvitie sekä Perussuomalaisen nuorison puheenjohtaja Lauri Laitinen.

Tapahtumassa kuullaan myös mm. Diili-voittaja Sointu Borgin ajatuksia suorasta puheesta nuorten kanssa, moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden asiantuntija Dakota Robin auttaa meitä esimerkiksi välttämään tiedostomattomasti tapahtuvaa syrjintää. Lisäksi lavalle nousevat muun muassa somevaikuttaja Joonas Pesonen ja somessa nuoria kohtaava poliisi Konstaapeli Daniel Kalejaiye.

Media on tervetullut seuraamaan tapahtumaa. Ole yhteydessä: Juuso Kurttila, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi, 0400 340286.

Katso myös