Uutiset

Nuorisoala reagoi pandemian haasteisiin etujoukoissa, kiitti ministeri Petri Honkonen Nuorisotyön viikon avajaisissa

Uutiset 11.10.2022

Nuorisotyön viikko käynnistettiin maanantaina Helsingin Suvilahdesta striimatuilla avajaisilla, joiden ohjelmassa pureuduttiin nuorten hyvinvointiin, juhlistettiin nuorisoalan tekijöitä ja nostettiin esiin kulttuurisen nuorisotyön osaajia. Nyt yhdeksättä kertaa vietettävän viikon teemana on tänä vuonna nuoret ja nuorisotyö koronan jälkeen. Nuorisoasioista vastaava ministeri Petri Honkonen toi tilaisuuteen valtioneuvoston tervehdyksen ja kiitti nuorisoalan toimijoita arvokkaasta työstä.

“Pandemia asetti koko yhteiskunnan uusien haasteiden eteen ja pakotti oppimaan uutta. Nuorisotyötä tekevät olivat tässä etujoukoissa. Haluan kiittää valtavasta panoksesta nuorten hyväksi vaikeassa ja ennakoimattomassa tilanteessa”, Honkonen sanoi. 

Honkonen muistutti, että pandemia aiheutti taloudellisen ja sosiaalisen kriisin, joka osui erityisesti jo aiemmin vaikeassa asemassa olleisiin nuoriin. Heidän tunnistamisensa ja saattamisensa tuen piiriin on nyt ensiarvoisen tärkeää. Lisäksi ministeri nosti esiin nuorten yhteiskunnallisen osallistumisen eriarvoisuuden purkamisen. 

Nuorisotyön viikon suojelijana toimii tänä vuonna tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio

”Nuorten tukemiseksi korona-ajan jälkivaiheissa on tehtävä kaikki mahdollinen, ja tässä työssä meidän kaikkien tulee kantaa oma vastuumme. Nuoret ovat kallisarvoisinta, mitä yhteiskunnallamme on, ja Nuorisotyön viikko muistuttaa heidän hyvinvointinsa turvaamisen tärkeydestä”, Haukio muistuttaa.

Katso myös