Uutiset

Nuorisoalan #paluutulevaisuuteen-kampanja vetoaa nuorten palveluiden puolesta

Uutiset 19.4.2021

Nuorisoala kampanjoi tänään nuorten palveluiden ja nuorisoalan edellytysten puolesta #paluutulevaisuuteen-tunnisteen alla. Kampanjassa nuorisoalan toimijat kertovat eri some-kanavissa, mitä nuorisoalalla tehdään ja miksi nuorisotyö sekä nuorten palvelut ovat tärkeitä korona-kriisistä selvitessä. Kampanjalla kannustetaan maan hallitusta turvaamaan nuorten palveluiden rahoituksen kehysriihessä 21.-22.4.2021.

Korona-kriisi on vaikuttanut monella tavalla nuorten elämään. Harrastusten loppuminen, opintojen vaikeutuminen ja työpaikkojen katoaminen ovat vaivanneet monia. Yksinäisyys ja mielenterveyteen liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet. Vetoamme hallitukseen, että se löytää kehysriihessä rahoituksen toimille, jotka vastaavat nuorten kasvaneisiin tarpeisiin ja palauttavat näkymän hyvästä tulevaisuudesta nuorille. 

Olennaista on nuorisotyön määrärahojen tason turvaaminen. Tason ei tule romahtaa, vaikka rahapelitoiminnan tuotot alenevat. Näin varmistetaan alan edellytykset korona-kriisistä selvitessä: edellytykset auttaa nuoria hakeutumaan työhön, koulutukseen tai arjenhallintaa vahvistaviin palveluihin; järjestää nuorille yhteisöllistä toimintaa ja harrastuksia; auttaa mielenterveyden ollessa vaakalaudalla; ylipäätään auttaa kun elämässä on mutkia matkassa.

Valtion budjetin nuorisotyön määrärahojen lisäksi tärkeitä rahoituskohteita koronasta selvitessä ovat:

  • työllisyys: nuorisotakuun toteuttaminen kattavana
  • mielenterveys: matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut ja hoitotakuun toteuttaminen – erityisesti terapiatakuun toteuttaminen
  • opinnot: tuen osoittaminen opintoihin
  • yhteisöllisyys ja oppiminen: harrastustakuun kattava toteutus
  • ohjaus: Ohjaamoiden vakinaistaminen

“Korona synkensi nuorten tulevaisuuskuvan, nyt on aika pelastaa se. Hallituksen tulee kehysriihessä turvata nuorten tarvitsemat palvelut. Rahoituksen ei tule romahtaa, vaikka rahapelitoiminnan tuotot vähenevät. Siten nuorisoala voi auttaa nuoria myös tulevaisuudessa”, tiivistää kampanjan viestiä Allianssin va. toiminnanjohtaja Ilmari Nalbantoglu.

Lue myös:

Lisätietoja
Ilmari Nalbantoglu, va. toiminnanjohtaja
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
ilmari.nalbantoglu@alli.fi
050 574 111


Avainsanat: