Uutiset

Nuorisoalan tilannekuva -projektin asiantuntijaksi Essi Mäkinen

Uutiset 15.12.2022

Nuorisoalan tilannekuva -projektin asiantuntijaksi on valittu valtiotieteiden maisteri ja laillistettu sosiaalityöntekijä Essi Mäkinen. Aiemmin hän on toiminut muun muassa sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungilla. Essi aloittaa tehtävässään 16. tammikuuta ja työskentelee heinäkuulle saakka.

“Kokonaiskuvan rakentaminen nuorisoalan toiminnasta on monella tapaa Allianssin työn keskiössä. Voidaksemme tehdä tätä työtä parhaalla mahdollisella tavalla tarvitsemme työkalut ja -menetelmät tiedon keräämiseksi ja jalostamiseksi. Siksi olemmekin nyt käynnistäneet projektin tämän kehittämiseksi”, kertoo palvelujohtaja Tuija Kautto. Työssään Essi tuleekin kehittämään työkaluja, joiden avulla Allianssissa jatkossa voidaan hahmottaa entistä paremmin koko nuorisoalan kokonaisuutta ja sen ajankohtaisia kysymyksiä. Essin tehtäviin kuuluu menetelmien kehittämisen lisäksi tiedon kokoaminen ja tuottaminen Allianssin vaikuttamistyön ja palveluiden tueksi.

“On hienoa saada Allianssiin juuri tähän teemaan keskittyvä asiantuntija, jolla on mahdollisuus myös tarkastella olemassa olevia prosesseja ulkopuolisen silmin. Essi tuo taloon uudenlaista asiantuntemusta ja vahvistaa samalla Allianssin sosiaalipuolen ymmärrystä.”

Essi kertoo odottavansa yhteistyötä alan eri toimijoiden kanssa ja sitä, että pääsee tutustumaan laajasti nuorisoalan tilaan pandemiavuosien jälkeen. “Odotan tältä työltä mahdollisuutta päästä vaikuttamaan yhdenvertaisemman nuorisotyön puolesta nuorisoalan näköalapaikalla Allianssissa. Sydämen asia minulle on se, että nuorisotyö tavoittaa toiminnallaan myös kaikista heikoimmassa asemassa olevat nuoret. Ilman nuoria meillä ei ole mitään, ja työ nuorten osallisuuden puolesta vaatii aikuisilta aikaa ja tekoja, joiden aika on nyt” Essi toteaa.

Tavoitteena on, että tulevaisuudessa Allianssissa pystytään rakentamaan nuorisoalan tilannekuvaa entistä kattavammin huomioiden koko alan toimijat sekä tuottamaan koottua tietoa nuorisotyöstä ja nuorisoalasta muun muassa päätöksen teon tueksi.


Avainsanat:

Katso myös