Uutiset

Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

Uutiset 30.5.2022

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki).

Seuraava koontiuutinen julkaistaan 23. elokuuta.

Café Walkers -keskustelutilaisuus
7.6. / Aseman Lapset ry / Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 3.6.

Oivallisuudet oppivelvollisuuden laajentamisesta teemana aamupalatilaisuudessa. Café Walkersit ovat Aseman Lasten järjestämiä keskustelutilaisuuksia lapsia ja nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille ja asiantuntijoille. Tiistaina 7.6. klo 8–11 kuullaan ja keskustellaan siitä, miten oppivelvollisuuden laajentaminen näkynyt ammattilaisten arjessa ja millaisia oivalluksia siitä on syntynyt. Mitä voidaan tehdä, jotta työskentelystä saataisiin rakennettua mahdollisimman hyvää, luottamuksellista ja opiskelijoita tukevaa?

Tilaisuus järjestetään Walkers Helsingin nuorisokahvilalla, joka sijaitsee Kampissa osoitteessa Urho Kekkosen katu 4–6. Alussa on aamuapalatarjoilu. Teemoja alustamassa klo 8.30 alkaen ovat THL:n kehittämispäällikkö Jenni Helenius, LIVE:n erityisopettaja Mikael Pekka ja yhteisötyön asiantuntija Ville Koikkalainen Suomen Vanhempainliitosta.

Itsetuhoisen nuoren kohtaaminen chatissa –verkkokurssi
Pelastakaa Lapset ry /
 Kurssi löytyy Väestöliiton ylläpitämältä Hyvä kysymys -alustalta. Löydät kurssikokonaisuuden täältä (linkki).

Kurssi soveltuu kaikille ammattilaisille ja vapaaehtoisille, jotka kohtaavat ja tukevat nuoria digitaalisissa chat-ympäristöissä. Kurssista saa tietoa, neuvoja ja konkreettisia työkaluja itsetuhoisuudesta kärsivän nuoren kohtaamiseen chat-ympäristössä. Tämän lisäksi kurssin suorittaja pääsee itse kokeilemaan osaamistaan itsetuhoisen nuoren tukemisessa simuloitujen videokeskustelujen ja niihin liittyvien tehtävien avulla.

HUOM! Kurssin voi suorittaa milloin vain.

Väkivaltaisen ekstremismin ja radikalisoitumisen kohtaaminen nuorisotyössä -verkkokoulutus
Pelastakaa Lapset ry / Lue lisää

Nuorten parissa työskentelevillä ammattilaisilla on erityisen hyvä mahdollisuus ekstremismin ennalta ehkäisyyn sekä siihen puuttumiseen. Verkkokoulutuksen tavoitteena on kasvattaa nuorten kanssa toimivien ammattilaisten osaamista ja välineitä tunnistaa tämä ilmiö ja puuttua siihen varsinkin tilanteissa, joissa heillä herää huoli nuoren hyvinvoinnista. Myös alalle opiskelevat ovat lämpimästi tervetulleita koulutukseen. 

Verkkokoulutus on maksuton eikä se ole ole aikaan tai paikkaan sidottu, vaan koulutuksen voi suorittaa omien aikataulujen mukaan. 

Nikotiiniton nuorisotyö -koulutus
Syöpäjärjestöt / Lue lisää

Maksuton koulutus tarjoaa ajankohtaista tietoa nikotiinituotteista sekä keinoja, joilla voidaan ennaltaehkäistä nuorten nikotiinituotteiden käytön aloittamista sekä tukea käytön lopettamista nuorisotyön toimintaympäristössä. Koulutus on tarkoitettu nuorisotyötä tekeville; niin nuorisotaloilla, kuin etsivän nuorisotyön tai nuorten työpajatoiminnan parissa työskenteleville. Koulutus rakentuu luento- ja työpajaosuuksista ja sen kesto on noin neljä tuntia. Koulutus voidaan järjestää lähi- tai etätoteutuksena.

Koulutuksia toteutetaan valtakunnallisesti vuoden 2022 aikana Syöpäjärjestöjen asiantuntijoiden toimesta. Mikäli haluat koulutuksen omalle paikkakunnallesi, olethan yhteydessä lisätietolinkin kautta.

Katso myös