Uutiset

Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

Uutiset 15.11.2022

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. 

Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki). Seuraava koontiuutinen julkaistaan 13. joulukuuta.

Allianssin koulutukset ja tapahtumat löydät koottuna tapahtuma- ja koulutuskalenteristamme.

Parkour Lajitaito -koulutus
19.11.2022 klo 10–17 / Helsinki / Lue lisää ja ilmoittaudu

Liikunta-alalla työskenteleville suunnattu lajitaitokoulutus parkourin perustekniikoista. Koulutus antaa valmiudet opettaa muutaman parkourtunnin esimerkiksi koulussa, kerhossa tai liikuntaseurassa.

Valoa tulevaisuuteen! -verkkotapahtuma: Luova tulevaisuus­työskentely nuorisotyössä
22.11.2022 klo 12–15 / verkossa / Lue lisää ja ilmoittaudu

Maksuttomassa verkkotapahtumassa opit, mitä on luova tulevaisuustyöskentely ja miten voit soveltaa sitä työssäsi nuorten parissa. Kuulet kokemuksia ja oppeja Tulevaisuussafari-hankkeeseen osallistuneilta nuorilta ja asiantuntijoilta sekä kunta-alan toimijoilta. Linkki striimi-lähetykseen lähetetään kaikille ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.

VERKKOKOULUTUS: Kaveritaitoja-ohjelma osana yksilöohjausta ja ryhmätoimintaa
22.11.2022 klo 13–14 / Teams/ Lue lisää ja ilmoittaudu

Kaveritaitoja-ohjelman perehdytyksessä tutustutaan yhdessä Punaisen Ristin kehittämään verkko-ohjelmaan, jossa nuori voi harjoitella vuorovaikutus- ja sosiaalisia taitoja joko yksin, ystävävapaaehtoisen kanssa tai ryhmässä. Perehdytyksen tavoitteena on opastaa nuorten parissa toimivat ammattilaiset ja vapaaehtoiset ohjelman sisältöön ja sen käyttämiseen nuorten kanssa esimerkiksi yksilöohjauksessa ja ryhmätoiminnassa.

KANSAINVÄLISTYVÄ VAI KUIHTUVA MAASEUTU? -osaajapulaseminaari eduskunnassa
23.11.2022 klo 14–16.30 / Stream tai livenä Helsingissä / Lue lisää ja ilmoittaudu

Maaseudunkin kunnat kilpailevat nuorista ja osaajista. Tarvitsemme koulutus- ja työperäistä maahan- ja maallemuuttoa, jotta voimme kunnissa ja kylissä tuottaa palveluja ja turvata työvoiman maaseudun yrityksille. Kuinka seuraava hallitus ratkaisee haasteen? Kuinka saamme kansainvälisyyttä ja osaajia maaseudulle? Tervetuloa kuulemaan, kohtaamaan ja keskustelemaan.

Cafe Walkers teemalla Päihteet – pitäisikö niistä taas puhua?
30.11.2022 klo 8.30–10 / Cafe Walkers, Helsinki / Lue lisää ja ilmoittaudu

Aseman Lapset kutsuu aamukahvin äärelle Helsingin Walkers-kahvilalle keskustelemaan ja kokoamaan eri tahojen näkemyksiä siitä, miten päihteet näyttäytyvät tällä hetkellä nuorten keskuudessa, pitäisikö meidän tehdä jotain enemmän ja mitä toimivia keinoja meillä jo on.

Keskustelua alustavat erityisohjaaja Hanna Malmström Helsingin lastensuojelun Toivo-yksiköstä, jalkautuva etsivä nuorisotyöntekijä Sauli Taipale Espoon nuorisopalveluilta sekä rikoksilla oireilevien nuorten parissa työskentelevä Tomas Luoto Aseman Lapsilta. Alustajaksi on myös kutsuttu poliisin edustaja (varmistuu pian).

WEBINAARI: ”Tuntuu kuin olisi ilman toista sukkaa” – Näkökulmia nuorten yksinäisyyteen
08.12.2022 klo 13.20–15.30 / verkossa / Lue lisää ja ilmoittaudu

Punaisen Ristin järjestämässä webinaarissa saadaan uutta tutkimustietoa nuorten yksinäisyydestä sekä keinoja helpottaa yksinäisyyden tunteita ja sosiaalisiin tilanteisiin liittyvää jännitystä. Tapahtuman puhujina kuullaan mm. EduRESCUE-hankkeen projektitutkijaa Venla Panulaa, sosiaalisen median yrittäjää Saara Närää sekä Punaisen Ristin ja Kuopion kriisikeskuksen asiantuntijoita.

Kestävän hyvinvoinnin osaajakoulutus (30 op)
16.01.–15.12.2023 / Verkko-opinnot/ Lue lisää ja ilmoittaudu

Kestävä hyvinvointi haastaa meitä pohtimaan elintason, elämänlaadun ja kestävyyden kysymyksiä sekä etsimään konkreettisia ratkaisuja hyvinvoinnin turvaamiseksi myös tuleville sukupolville. Tule mukaan Kestävän hyvinvoinnin verkko-opintoihin ja suorita 30 op:n osaajakoulutus! Saat tietoa, menetelmiä ja osaamista oman työsi kehittämiseen kestävän kehityksen näkökulmista. Ilmoittautuminen päättyy 11.12.

Xamk tarjoaa koulu- ja oppilaitosnuorisotyön osaajakoulutusta (30 op)
16.1.–31.12.2023 / Verkko-opinnot/ Lue lisää ja ilmoittaudu

Koulutus antaa valmiuksia toimia yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistäjänä peruskoulussa, lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa sekä vapaan sivistystyön oppilaitoksissa. Osaajakoulutuksessa kirkastat tehtävänkuvaasi nuorisotyön ammattilaisena koulun kasvattajayhteisössä. Koulutuksen tavoitteena on syventää ja täydentää osaamista koulu- ja oppilaitosnuorisotyössä sekä kouluhyvinvoinnin edistämisessä. Ilmoittautuminen päättyy 11.12.

Syömishäiriöpäivät 2023
31.1.–1.2.2023 / Tampere-talolla ja verkossa/ Lue lisää ja ilmoittaudu

Syömishäiriöpäivät on Suomen suurin ja monipuolisin syömishäiriöaiheita käsittelevä ajankohtaiskoulutus. Päivät on suunnattu syömishäiriötyötä tekeville ammattilaisille, ruoka-, liikkumis- ja kehosuhdeasioiden parissa työskenteleville ja kaikille aiheesta ammatillisesti kiinnostuneille.

Katso myös