Uutiset

Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

Uutiset 10.1.2023

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. 

Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki). Seuraava koontiuutinen julkaistaan 7. helmikuuta.

Allianssin järjestämät koulutukset ja tapahtumat löydät koottuna tapahtuma- ja koulutuskalenteristamme.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on viiva_2-1.png

Verkkokoulutus: nuorten osallisuuden tukeminen verkkoympäristöissä
18.01. / Teamsissa / Lue lisää ja ilmoittaudu

Korona-aika on vaikuttanut monin tavoin paitsi yksittäisten nuorten, myös eri nuorisoryhmien hyvinvointiin. Hyvinvointiin vaikuttaa vahvasti nuoren kokemus osallisuudesta. Tässä koulutuksessa keskitymme osallisuuden tukemiseen verkkotyössä. Verkkokoulutuksemme tavoitteena on kasvattaa nuorten kanssa verkossa toimivien kykyä tukea nuorten osallisuutta konkreettisin keinoin, ja täten parantaa nuorten elämänlaatua.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on viiva_2-1.png

Tervetuloa keskustelemaan nuorisoalan järjestöjen digitalisaatiosta
26.01. klo 14–16 / Zoomissa/ Lue lisää ja ilmoittaudu

Tilaisuudessa kuullaan hyvin tuoreita, alustavia tuloksia Humakin Verkelle toteuttamasta selvityksestä, jossa perehdyttiin yhteensä 10 eri järjestön digitalisaatioon. Miten järjestöissä hyödynnetään digitaalisuutta nuorten parissa tehtävässä toiminnassa? Miten verkkoympäristö muuttaa vapaaehtoistoiminnan luonnetta? Mikä on järjestöjen rooli nuorten digitaitojen kehittymisessä? Muun muassa näihin kysymyksiin liittyen esitellään havaintoja kirjallisuuskatsauksen pohjalta sekä alustavia tuloksia marras-joulukuussa 2022 kerätystä aineistosta.

Alustavista tuloksista ja havainnoista keskustellaan yhdessä ja tilaisuuden osallistujat pääsevät ilmaisemaan mielipiteensä erilaisin äänestyksin ja osallistavin menetelmin. Tämä tilaisuus on yksi osa selvityksen aineistonkeruuta.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on viiva_2-1.png

Syömishäiriöpäivät 2023
31.01.–01.02.2023 / Tampere-talolla ja verkossa/ Lue lisää ja ilmoittaudu

Syömishäiriöpäivät on Suomen suurin ja monipuolisin syömishäiriöaiheita käsittelevä ajankohtaiskoulutus. Päivät on suunnattu syömishäiriötyötä tekeville ammattilaisille, ruoka-, liikkumis- ja kehosuhdeasioiden parissa työskenteleville ja kaikille aiheesta ammatillisesti kiinnostuneille.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on viiva_2-1.png

Voimaa mediakulttuurista! – Mediataitoviikon etkot
01.02 klo 13–16 / Lapinlahden Lähde, Helsinki / Lue lisää ja ilmoittaudu

Miten digipelaaminen voit tukea hyvinvointia ja auttaa jopa masennuksen hoitoon? Millainen voima moninaisessa mediakuvastossa piilee? Entä miksi jokaisen nuoren on tärkeää saada löytää samaistumisen kohteita mediasta? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan Mediakasvatusseuran järjestämillä Mediataitoviikon etkoilla 1.2. klo 13 Helsingissä Lapinlahden Lähteellä. Paneelikeskustelun lisäksi tarjolla on elokuvaelämyksiä Kansanvalta dokumenttielokuvan äärellä sekä onnistuneiden projektien ja kokemusten jakamista mediakasvatuksen kentältä.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on viiva_2-1.png

Hankkeen lopputapahtuma – Yhteistyöllä voimme ehkäistä toisen asteen opintojen keskeytymistä
08.02. / Etänä / Lue lisää ja ilmoittaudu

Live-säätiön, Business College Helsingin ja Aseman Lasten yhteishankkeessa on vuosien 2021–2023 aikana työskennelty erityistä tukea tarvitsevien tai putoamisvaarassa olevien nuorten opintojen sujuvoittamiseksi. Erityistä huomiota on kiinnitetty siirtymävaiheisiin kuten opintojen aloitukseen sekä harjoitteluihin ja varsinaiseen työelämään siirtymiseen ja työyhteisön valmennukseen nuorisonäkökulmasta. Missä on onnistuttu, mikä on ollut haastavaa, mitä matkan varrella on oivallettu?


Avainsanat:

Katso myös