Uutiset

Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

Uutiset 7.2.2023

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. 

Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki). Seuraava koontiuutinen julkaistaan 7. maaliskuuta.

Allianssin järjestämät koulutukset ja tapahtumat löydät koottuna tapahtuma- ja koulutuskalenteristamme.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on viiva_2-1.png

Hankkeen lopputapahtuma – Yhteistyöllä voimme ehkäistä toisen asteen opintojen keskeytymistä
08.02. / Verkossa / Lue lisää ja ilmoittaudu

Live-säätiön, Business College Helsingin ja Aseman Lasten yhteishankkeessa on vuosien 2021–2023 aikana työskennelty erityistä tukea tarvitsevien tai putoamisvaarassa olevien nuorten opintojen sujuvoittamiseksi. Erityistä huomiota on kiinnitetty siirtymävaiheisiin kuten opintojen aloitukseen sekä harjoitteluihin ja varsinaiseen työelämään siirtymiseen ja työyhteisön valmennukseen nuorisonäkökulmasta. Missä on onnistuttu, mikä on ollut haastavaa, mitä matkan varrella on oivallettu?

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on viiva_2-1.png

Yhdistystoiminnan Pöllyttämö: Aistit avartajina – Osallisuuden kokemuksia taide- ja kulttuuritoiminnassa
15.02. / Verkossa / Lue lisää ja ilmoittaudu

Yhdistystoiminnan Pöllyttämö on yhdistystoimijoille avoin ja maksuton verkostoitumisen ja järjestökentän ajankohtaisten asioiden kehittämisen foorumi, jossa ”pöllytetään” yhdessä lyhyiden alustusten herättämiä ajatuksia. Kevään Pöllyttämössä keskustellaan siitä, miten yhdistysten taide- ja kulttuuritoiminnassa, kuten harrastusryhmissä tai kulttuuritapahtumissa, voidaan kehittää osallistumisen mahdollisuuksia kaikille.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on viiva_2-1.png

Julkaisuwebinaari: Digitalisaatio ja nuorisoalan järjestöt
13.03. klo 13–15 / Verkossa / Lue lisää ja ilmoittaudu

Tervetuloa mukaan webinaariin kuulemaan ja keskustelemaan nuorisoalan järjestöjen digitalisaatiosta. Humanistinen ammattikorkeakoulu on toteuttanut digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskusta koordinoivan Verken tilaamana laadullisen selvityksen, jossa pureudutaan nuorisoalan järjestöjen digitalisaatioon mm. tavoitteiden, käytännön toiminnan, digivalmiuksien sekä kehittämistarpeiden näkökulmasta. Webinaarissa kuullaan selvityksen keskeisimmistä tuloksista sekä Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n kommenttipuheenvuoro järjestökentän digitalisaatiosta. Lisäksi pääset kuulemaan, millaista tukea nuorisoalan järjestöille on tarjolla digitalisaation edistämiseen. Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen 9.3. mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään etäosallistumislinkki muutama päivä ennen tilaisuutta.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on viiva_2-1.png

Järjestötoimijoiden hyvinvointikoulutus
10.3.–25.5 / Helsinki / Lue lisää ja ilmoittaudu
10.3.–26.5. / Tampere / Lue lisää ja ilmoittaudu

Hyvinvointikoulutus on prosessimainen kokonaisuus, jossa turvallisessa ilmapiirissä rauhoitutaan jaksamisen, hyvinvoinnin ja vahvuuksien äärelle. Tavoitteena on mahdollistaa oivaltamalla oppiminen, oman jaksamisen tukeminen sekä oman toiminnan ja järjestön kehittäminen. Työnohjauksen keinoin pohditaan järjestötyön tekemistä, sen rakenteita sekä omaa roolia ja toimintaa. Työnohjauksesta nousseita teemoja syvennetään lähitapaamisten aikana taidelähtöisillä menetelmillä esimerkiksi kuvataiteen, draaman ja kirjoittamisen keinoin sekä kehollisia harjoitteita hyödyntäen.

Katso myös