Uutiset

Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

Uutiset 2.5.2023

Julkaisemme kuukausittain koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista.

Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki). 

Allianssin järjestämät koulutukset ja tapahtumat löydät koottuna tapahtuma- ja koulutuskalenteristamme.

Webinaari: Kunniaan liittyvä väkivaltatyö

3.5. klo 13-14 / Verkossa / Lue lisää!

Maksuton webinaari nuorisotyön ammattilaisille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille – ilmoittaudu mukaan! Toimitamme webinaaritallenteen kaikille ilmoittautuneille.

Webinaarissa käydään läpi kunniaan liittyvän väkivallan ja konfliktien piirteitä ja vaikutuksia nuorten elämään. Esimerkiksi sisarusten välinen kontrollointi, maineen pilaaminen nuorten kesken somessa tai pukeutumiseen, ystäväpiiriin ja seurusteluun liittyvät konfliktit nuorten ja vanhempien välillä.

Konfliktit vaikuttavat nuorten hyvinvointiin, mielenterveyteen ja sosiaalisiin suhteisiin. Webinaarissa tuodaan esille myös keinoja kunniaan liittyvän väkivallan tunnistamiseen ja nuorten ja perheiden tukemiseen.

Asiantuntijana Aino / Auralan Setlementti

Verkkokoulutus: Näin tuet nuoren itsetuntemusta

5.5. klo 13–15 / Verkossa / Lue lisää!

Itsetuntemus on välttämätöntä omannäköisen elämän rakentamisessa. Se auttaa ymmärtämään mitä tarvitsee, jotta voi hyvin. Itsetuntemus tarkoittaa esimerkiksi kykyä havaita omia ajatuksia, tunteita, tarpeita, toiveita, vahvuuksia ja kehittämistarpeita. Itsetuntemusta voi oppia ja harjoitella minkä ikäisenä tahansa.

Koulutus tarjoaa monipuolisia työkaluja ja konkreettisia harjoituksia nuorten itsetuntemuksen lisäämiseen. Osallistujat saavat koulutuksesta mukaansa myös lyhyen harjoitelistan, jonka voi ottaa helposti käyttöön omassa työssä. Koulutuksen materiaali perustuu positiivisen psykologian PERMA-hyvinvointiteoriaan.

Päihdepäivät 2023

10.-11.5. / Helsinki / Lue lisää ja ilmoittaudu 

Päihdepäivät on Suomen suurin päihdeaiheinen koulutustapahtuma sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, joka järjestetään 10.–11.5. Helsingin Kulttuuritalolla. Tämän vuoden teema on Uuden äärellä: menetelmiä ja kohtaamisia.

Ohjelmassa on 14 seminaaria, kaksi työpajaa sekä alan laajin messuosasto. Seminaarien aiheina mm. kannabista käyttävän nuoren kohtaaminen, uudet raha- ja digipelaamisen ilmiöt, ratkaisuja nuorten väkivalta- ja huumekuolemien ehkäisemiseksi sekä käytännönläheisiä menetelmiä ehkäisevään päihdetyöhön.

Palveluiden pirunpolskasta nuorten nuotteihin -päätösseminaari

16.5. klo 9–15.30 / THL päärakennus, Helsinki / Lue lisää!

Lapset ja nuoret esiin vallankäytön ja valtarakenteiden takaa – Tervetuloa kuulemaan Palveluiden pirunpolskasta nuorten nuotteihin -tutkimushankkeen tuloksia, keskustelemaan ja verkostoitumaan!

Fragile-jatkokoulutus

23.5. klo 9-17 / Specia ry:n koulutustila, Helsinki / Lue lisää!

Maksuttomassa Fragile-jatkokoulutuksessa syvennytään ryhmien kanssa käytettäviin, vuorovaikutusta vahvistaviin kuvataidelähtöisiin menetelmiin. Lähikoulutus tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua yhdessä tekemisen äärelle ja pohtia vuorovaikutuksen rakentumista ryhmässä.

Saat parhaimman hyödyn koulutuksesta, jos olet käynyt ensimmäisen Fragile – Särkyvää -koulutuksen tai tietoisuustaitojen harjoittelu on jo hieman tuttua, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Kanuunan verkostopäivät

29.-30.8. / Sibeliustalo, Lahti / Lue lisää!

Kanuunan verkostopäiviä vietetään Lahdessa 29.–30. elokuuta. Sibeliustalon upeissa puitteissa järjestettävä tapahtuma tarjoaa tiukkaa asiaa ja mielenkiintoisia puheenvuoroja, kun ääneen pääsevät kunnallista nuorisotyötä tekevät, siitä vastaavat ja sitä tutkivat.

Luvassa on myös suorastaan spektaakkelimainen iltajuhla! Verkostopäivien ohjelma rakentuu kolmen teeman ympärille, jotka ovat tieto, kehittäminen sekä yhteistyö ja jakaminen. Ohjelmaa järjestetään useissa eri tiloissa koko tapahtuman ajan.

Osallistujat voivat valita ohjelmasta itseään kiinnostavia osioita ja osallistua niin moneen kuin vain ehtivät. Maksuton tapahtuma on avoin kaikille nuorisoalan toimijoille, mutta se on suunnattu erityisesti kunnallisen nuorisotyön ammattilaisille.

Tervetuloa viihtymään, verkostoitumaan, inspiroitumaan ja tapaamaan kollegoja ympäri Suomen vaikka koko työyhteisön voimin!

Katso myös