Uutiset

Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

Uutiset 5.10.2021

Julkaisemme kuukausittain (7.9., 5.10., 2.11., 7.12.) koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki).

Julkisiin tiloihin jalkautuvan työn koulutus
5.10. / Aseman Lapset ry / Lisätietoja saat täältä!

Millä repliikillä nuorten kohtaamisen julkisissa tiloissa voi aloittaa? Menettääkö nuorisotyöntekijä nuorten luottamuksen, jos hän toimii yhteistyössä poliisin kanssa? 

Aseman Lapset ry järjestää nuorisotyöntekijöille avoimen jalkautuvan työn koulutuksen, jossa syvennytään käytännönläheisesti muun muassa siihen, miten nuoria jalkautuvassa työssä kohdataan ja milloin ja miten ajanviettoon puututaan. Lisäksi keskustellaan siitä,

miten kadulta saatavaa tietoa hyödynnetään moniammatillisessa yhteistyössä.

Maksuton etäkoulutus järjestetään ti 5.10. klo 12–15 Teamsissa. Osallistumislinkki lähetetään sähköpostitse ilmoittautuneille.

Itsetuhoisen nuoren kohtaaminen chatissa – verkkokurssi
10.9. alkaen / Pelastakaa Lapset ry / Lue lisää / Kurssi löytyy Väestöliiton ylläpitämältä Hyvä kysymys -alustalta. Löydät kurssikokonaisuuden täältä (linkki). 

Kurssi soveltuu kaikille ammattilaisille ja vapaaehtoisille, jotka kohtaavat ja tukevat nuoria digitaalisissa chat-ympäristöissä. Kurssista saa tietoa, neuvoja ja konkreettisia työkaluja itsetuhoisuudesta kärsivän nuoren kohtaamiseen chat-ympäristössä. Tämän lisäksi kurssin suorittaja pääsee itse kokeilemaan osaamistaan itsetuhoisen nuoren tukemisessa simuloitujen videokeskustelujen ja niihin liittyvien tehtävien avulla.

HUOM! Kurssin voi suorittaa milloin vain, eli koulutuksella ei ole ajankohtaa.

Raha pelissä -seminaari
11.11. / EHYT ry:n rahapeli- ja digipelitiimit sekä Spelkunskap-hanke / Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

EHYT ry järjestää maksuttoman Raha pelissä. Digi- ja rahapelaamisen hämärtyneet rajapinnat -seminaarin torstaina 11.11.2021 klo 12–16 Helsingissä. Seminaari striimataan verkkoon. Seminaari on tarkoitettu sote-ammattilaisille, lasten ja nuorten parissa toimiville, järjestötoimijoille sekä kaikille raha- ja digitaalisen pelaamisen teemoista kiinnostuneille.   

Koulu- ja oppilaitosnuorisotyön osaajakoulutus 30 op
17.1.-31.12.2022 / Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) / Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Koulutus antaa valmiuksia toimia yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistäjänä peruskoulussa, lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa sekä vapaan sivistystyön oppilaitoksissa. Osaajakoulutuksessa kirkastat tehtävänkuvaasi nuorisotyön ammattilaisena koulun kasvattajayhteisössä. Koulutuksen tavoitteena on syventää ja täydentää osaamista koulu- ja oppilaitosnuorisotyössä sekä kouluhyvinvoinnin edistämisessä. Koulutus toteutetaan verkossa. 

Itsenäistyvä nuori-sivusto
Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna / Linkki sivustolle

Kunnallisen nuorisotyön osaamiskeskus Kanuuna on avannut nuoren itsenäistymiseen liittyvän tietopaketin osoitteessa https://itsenaistyvanuori.fi/. Tietopaketista löytyy valtakunnallisesti hyödynnettäviä lähteitä, menetelmiä ja linkkejä nuorisotyön ammattilaisille. Tarkoituksena on tarjota tukea nuorten puhekumppaneiksi asettumisessa, aiheeseen johdattelussa tai vaikkapa teematuntien järjestämisessä.

Katso myös