Uutiset

Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat ja koulutukset

Uutiset 30.11.2021

Julkaisemme kuukausittain (30.11., 11.1., 8.2., 8.3., 5.4., 3.5., 31.5.) koontiuutisen meille ilmoitetuista nuorisoalan valtakunnallisista tapahtumista ja koulutuksista. Jäsenemme ja yhteistyökumppanimme voivat ilmoittaa tapahtumiaan ja koulutuksiaan koontiuutiseen lomakkeen kautta (linkki).

Avoin vanhempainilta: Mitä sitten kun lapsestani tulee murkku?
30.11. / Aseman Lapset ry / Lisätiedot 

Mitä murrosikä on? Miten se voi näyttäytyä ja miten siitä vanhempana voi selvitä? Millaisia asioita tai tilanteita se voi tuoda kotiarkeen? Tule kuuntelemaan ja vaihtamaan ajatuksia aiheesta sekä saamaan itsellesi vinkkejä ja vertaistukea. Nuorisotyön ammattilaiset jakavat vinkkinsä avoimessa vanhempainillassa 30.11.

Mahdolliset maailmat -verkkotapahtuma – kohti tulevaisuutta pelaamisen keinoin
7.12. / Lasten ja nuorten säätiö / Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Maailma muuttuu ja tulevaisuutta on vaikea hahmottaa. Mahdolliset maailmat on peli, jossa tulevaisuutta tutkitaan roolipelin menetelmillä. Tule mukaan pelaamaan ja oppimaan samalla, kuinka tulevaisuuden tutkiminen on kiehtovaa, hyödyllistä ja ennen kaikkea mielikuvitusta kasvattavaa. Verkkotapahtuma on suunnattu nuorisotyöntekijöille ja muille nuorten parissa työskenteleville. Tapahtuman jälkeen osaat käyttää peliä osana omaa työtäsi nuorten kanssa.

Lapsen ja nuoren osallisuus – arkea vai tyhjää puhetta?
8.12. / Kansallisen lapsistrategian seurantatyöryhmä / Ohjelma ja ilmoittautuminen

Webinaarin tarkoituksena on lisätä ymmärrystä osallisuudesta ja sen toteuttamisesta eri lapsiryhmien kanssa niin lapsivaikutusten arvioinnissa, lasten ja nuorten kasvuyhteisöissä kuin ammattipalveluissa. Webinaari on maksuton.

Seta ry:n kysely sateenkaarinuorille kohdennetusta nuorisotyöstä
Kysely löytyy täältä 

Hei sinä, joka olet järjestössä sateenkaarinuoria ohjaava, sateenkaarinuorille kohdennetun nuorisotyön ammattilainen tai muutoin sateenkaarinuorten hyvinvoinnin edistämisestä kiinnostunut ohjaaja!

Käyttäisitkö pienen hetken kyselyyn vastaamiseen? 

Kartoitamme tällä lyhyellä kyselyllä, että missä, miten ja kenen toimesta sateenkaarinuorille kohdennettua nuorisotyötä jo toteutetaan Suomessa. Lisäksi haluamme tietää millaista tukea sateenkaarinuorille kohdennetun nuorisotyön tekemiseksi toivotaan tai mitkä ovat mahdollisesti olemassa olevia haasteita tämänkaltaisen työn käynnistämiselle. 

Vastaa kyselyyn ja vinkkaa myös tutuille! 

Kartoitustyö on osa Setan sateenkaarinuorten hyvinvointia edistävän hankkeen toimenpiteitä.

LNK:n & NAVIn kysely nuorten aikuisten hengellisyydestä korona-aikana
Kysely löytyy täältä

Korona-aika on rajoittanut kokoontumista ja siten esimerkiksi seurakunnan tilaisuuksiin osallistumista. Millaisia hengellisiä tarpeita ja toiveita nuorilla aikuisilla on yhteiskunnan avautuessa ja pandemian jälkeen?

Nuorten aikuisten vaikutamisryhmä NAVI on luonut kyselyn, jolla kartoitetaan nuorten aikuisten hengellisyyttä erityisesti Suomen ev. lut. kirkon vaikutuspiirissä. Kysely on suunnattu ensisijaisesti 18–29-vuotiaille Suomen ev. lut. kirkon jäsenille, mutta kyselyyn voi vastata vaikka kuuluisi johonkin muuhun kirkkokuntaan tai ei kirkkoon ollenkaan. 

Kyselyn tulokset pyritään julkistamaan alkuvuonna 2022. Tulosten avulla kehitetään NAVI-ryhmän toimintaa ja vaikuttamistyötä sekä annetaan seurakunnille ja kristillisille järjestöille välineitä ja suuntaviivoja nuorten aikuisten työn kehittämiseen.

Jaathan kyselyn linkkiä eteenpäin omassa seurakunnassasi nuorille aikuisille parhaaksi katsomallasi tavalla. Kiitos jo etukäteen!  

Itsetuhoisen nuoren kohtaaminen chatissa – verkkokurssi
10.9. alkaen / Pelastakaa Lapset ry / Lue lisää / Kurssi löytyy Väestöliiton ylläpitämältä Hyvä kysymys -alustalta. Löydät kurssikokonaisuuden täältä (linkki). 

Kurssi soveltuu kaikille ammattilaisille ja vapaaehtoisille, jotka kohtaavat ja tukevat nuoria digitaalisissa chat-ympäristöissä. Kurssista saa tietoa, neuvoja ja konkreettisia työkaluja itsetuhoisuudesta kärsivän nuoren kohtaamiseen chat-ympäristössä. Tämän lisäksi kurssin suorittaja pääsee itse kokeilemaan osaamistaan itsetuhoisen nuoren tukemisessa simuloitujen videokeskustelujen ja niihin liittyvien tehtävien avulla.

HUOM! Kurssin voi suorittaa milloin vain.

Koulu- ja oppilaitosnuorisotyön osaajakoulutus 30 op
17.1.-31.12.2022 / Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) / Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Koulutus antaa valmiuksia toimia yhteisöllisyyden ja osallisuuden edistäjänä peruskoulussa, lukiossa, ammatillisessa koulutuksessa sekä vapaan sivistystyön oppilaitoksissa. Osaajakoulutuksessa kirkastat tehtävänkuvaasi nuorisotyön ammattilaisena koulun kasvattajayhteisössä. Koulutuksen tavoitteena on syventää ja täydentää osaamista koulu- ja oppilaitosnuorisotyössä sekä kouluhyvinvoinnin edistämisessä. Koulutus toteutetaan verkossa. 

Nuorisotyö nyt 15 op -osaamiskokonaisuus
17.1. / Humak / Lue lisää täältä

Osaamiskokonaisuus on laaja läpileikkaus 2020-luvun nuorisotyön ajankohtaisista teemoista. Se antaa monipuoliset valmiudet nuorisotyön kehittämiseen ja johtamiseen. Kokonaisuus muodostuu kolmesta 5 op:n laajuisesta opintojaksosta, jotka ovat valittavissa myös erikseen. Opinnot ovat ahoitavissa Humakin yhteisöpedagogi (ylempi AMK) -tutkintoon.

Katso myös