Uutiset

Nuorisojärjestön kannattaa aloittaa varainhankinta viimeistään nyt – tule 22.8. kuulemaan, miten se tehdään

Uutiset 12.6.2024

Julkisen rahoituksen huvetessa monen järjestön katse kääntyy yksityis- tai yrityslahjoittajiin: löytyisikö sieltä rahaa, jolla halutaan edistää nuorten hyvinvointia? Myös hallitus on linjannut tukevansa kansalaisjärjestöjä varainhankinnan kehittämisessä esimerkiksi laajentamalla lahjoitusten verovähennysoikeutta nuorisojärjestöihin

Tuottoisan varainhankinnan käyntiin saaminen kestää yleensä vuosia, joten se kannattaa käynnistää viimeistään nyt. Me nuorisoalan kattojärjestössä haluamme tukea jäsenorganisaatioitamme aiempaakin enemmän varainhankinnan tekemisessä ja sellaisen käynnistämisessä. Syksyn 2024 aikana lanseeraamme jäsenjärjestöjemme lahjoitusmahdollisuuksia esittelevän sivuston, jonka kautta yksityishenkilöt ja yritykset voivat osoittaa olevansa nuorten puolella ja etsiä jäsentemme lahjoituskohteita. Esittelemme sivuston ja tarjoamme muutenkin kattavan varainhankinnan tietopaketin elokuussa 22.8. klo 13.00-14.30 etänä järjestettävässä tilaisuudessa. 

KAIKKI MENI -vai voisiko jotain tullakin?

13.00 Tervetuloa! 
Tilannekuva nuorisojärjestöjen rahoituksesta ja varainhankintaan vaikuttavan lainsäädännön valmistelusta (Anna Munsterhjelm, toiminnanjohtaja)

13.15 Ole nuorten puolella, lahjoita -lahjoitussivuston esittely (Juuso Kurttila, viestintä- ja markkinointipäällikkö)

13.30 Näin pääset mukaan lahjoitussivustolle & Näin hankit rahankeräysluvan (Juuso Luomala, talous- ja hallintojohtaja)

13.45 Lakki kouraan ja someen – järjestöjen parhaat vinkit ja karuimmat faktat lahjoitusten keräämisestä. Keskustelemassa ja asiantuntemustaan jakamassa varainhankinnan asiantuntijat Elina Lakso Naisten Linjasta, Heini Jalava Suomen luonnonsuojeluliitosta sekä Aura Yliselä UN Women Suomelta.

14.15 Nuorisoalan kattojärjestön varainhankintatyöhön tarjoama tuki (Juuso Luomala, talous- ja hallintojohtaja)

Keskustelua

Tervetuloa linjoille, kaikki nuorisoalan järjestöissä toimivat varainhankinnasta tai sen käynnistämisestä vastaavat! Ilmoittaudu mukaan viimeistään 19.8. Lyytissä, saat paluupostissa osallistumislinkin. 

Katso myös