Nuorisotyön tunnustuspalkinto nuoriso-ohjaaja Sabasy Ndiayelle

Uutiset 27.3.2019

Nuorisotyön tämänvuotisen tunnustuspalkinnon on saanut nuoriso-ohjaaja Sabasy Ndiaye. Palkinto on huomionosoitus merkittävästä työstä nuorisotoimialalla. Palkinnon luovutti ministeri Annika Saarikko 27. maaliskuuta valtakunnallisilla nuorisotyöpäivillä Turussa. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa ja se myönnetään Veikkauksen tuotosta.

Palkinnon perusteluina todetaan, että Sabasy Ndiaye on toiminut nuorisotyön kentällä jo melkein 20 vuotta nuoriso-ohjaajana. Hän on periksiantamaton nuorisotyön ammattilainen, joka tekee töitä täydestä sydämestä ja vankalla ammattitaidolla päivästä toiseen.

Sabasyn ammatillinen kasvu ja kehitys on vertaansa vailla. Hän on tullut Suomeen vuonna 1989 täysin vailla kielitaitoa ja ymmärrystä suomalaisesta kulttuurista. Jalkapallouransa jälkeen hän kouluttautui nuoriso-ohjaajaksi 2000-luvun alussa ja on siitä päivästä lähtien loistanut nuorisotyön kentällä positiivista energiaa ja turvallisen aikuisen läsnäoloa, nuorten hyvinvointi ja mahdollisuudet edellä.

Hän on tehnyt merkittävää työtä nuorisotalotyön ohella kulttuuritulkkina, matalan kynnyksen jalkapallotoiminnan ohjaajana ja tapahtumajärjestäjänä sekä hän on luonut ilmiöksi muodostuneen Club Megaparty -toiminnan, joka on tavoittanut ja tarjonnut päihteettömän ja turvallisen tanssi- ja hauskanpitopaikan sadoille, jollei tuhansille nuorille aktiivisesti jo kahdeksan vuoden ajan joka kuukauden viimeisenä lauantaina.

Tämän kaiken hän tekee nuorisotalon perusohjaustyön ohella, antaen kaikkensa. Toiminta on niin arvokasta, että koko kahdeksan vuoden ajan siihen on lähtenyt mukaan koko ajan kasvava määrä nuoria, jotka tahkovat satoja vapaaehtoistyön tunteja vuoden aikana mahdollistaakseen toiminnan muille pääkaupunkiseudun nuorille.

Kun nuorilta kysyy, miksi he ovat mukana, he vastaavat, koska siinä on mukana papa, eli Sabasy ”Sabi” Ndiaye, jolle he ovat antaneet arvonimen isä. On aika antaa tunnustusta nuorisotyön peruspilarin, eli nuoriso-ohjauksen ammattilaiselle.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt palkinnon vuodesta 2002 lukien. Tunnustuspalkinto jaetaan vuorovuosin nuorisotyössä ansioituneelle henkilölle tai yleishyödylliselle järjestölle. Palkinnosta päättää eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho kuultuaan Nuorisotutkimussäätiötä.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Jaana Walldén, OKM, p. 02953 30339
Tiedote on alunperin opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisema.


Avainsanat: