Uutiset

Nuorisovaalien tuloksia puidaan suorassa tv-lähetyksessä – järjestä kuntavaalit nuorten kanssa!

Uutiset 14.4.2021

Uutisluokan vaalipäivänä 26.5. julkistetaan valtakunnallinen Nuorisovaalien tulos. Nuorisovaaleissa kymmenettuhannet nuoret äänestävät järjestämissään kuntavaaleissa. 

Uutisluokan vaalipäivä alkaa heti aamusta. Ylen Aamussa Uutisluokan Lumi Anttila haastattelee pääministeri Sanna Marinia. Lisäksi koululaiset Utsjoelta Helsinkiin raportoivat kotikuntansa asioista ja siitä, mikä heille on tärkeää kuntavaaleissa.

Vaalipäivä huipentuu klo 12 alkavaan Uutisluokan erikoislähetykseen, jossa käsitellään Nuorisovaalien kuntavaalitulosta. Suoran erikoislähetyksen toimittavat Rosa Kettumäki ja uutisluokkalaiset Anna Kauppinen ja Leo Kiviniemi. Haastateltavina ovat Nuorisovaalien voittajapuolueiden puheenjohtajat. Lähetyksessä kuullaan myös vaaleissa äänestäneitä nuoria – mikä vaikutti äänestyspäätökseen ja mitä mieltä he ovat vaalituloksesta.

Ilmoittaudu Nuorisovaaleihin nuorten ryhmän, luokan tai koko oppilaitoksen kanssa! Ilmoittautuminen on käynnissä 30.4. asti ja vaalit voi järjestää Nuorisovaalien valtakunnallinen vaaliajan puitteissa 17.-21.5.

 

Lisätietoja:

Virva Viljanen & Roosa Kunnas
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
nuorisovaalit@alli.fi

 


Avainsanat: