Nuorten EU-huippukokous kokoaa nuoret vaikuttajat Turkuun elokuussa

Uutiset 26.6.2020

Suomi on ollut tänä vuonna 25 vuotta Euroopan unionin jäsen. Miltä näyttävät seuraavat 25 vuotta Suomen EU-sukupolven eli 1995 ja sen jälkeen syntyneiden nuorten näkökulmasta? Nuorten EU-huippukokous kokoaa yhteen 75 nuorta vaikuttajaa ympäri Suomen keskustelemaan ja päättämään tavoitteista uuden sukupolven Euroopalle. Huippukokous on samalla osa Turun Eurooppa-foorumia.

Elokuun 27.-28. järjestettävässä kaksipäiväisessä tapahtumassa nuoret käyvät vuoropuhelua päättäjien kanssa, työskentelevät työryhmissä eri EU-teemojen parissa ja asettavat täysistunnossa painopisteet tapahtuman yhteydessä julkaistavaan julkilausumaan. Nuorten EU-huippukokouksen tulokset esitellään tapahtuman päätteeksi myös komissaari Jutta Urpilaiselle

“Nuoret ovat kiinnostuneita Euroopan unionista, mutta heidän äänensä kuuluu EU-keskustelussa liian vähän. Nuorten EU-huippukokous tuo tähän muutoksen ja nostaa esille sen, mitä suomalaiset nuoret EU:n tulevaisuudelta haluavat”, kertoo Allianssin kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija Janika Takatalo.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän Nuorten EU-huippukokouksen takana on Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi. Haku osallistujaksi tapahtumaan on auki 31.7. asti. Huippukokous on osallistujille maksuton sisältäen matkat, majoituksen, ruoat ja ohjelman. Tapahtuma on esteetön, ja se järjestetään Turussa vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa.

https://www.alli.fi/nuorten-eu-huippukokous
#nuortenEUhuippis

Lisätietoja

Janika Takatalo, kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi
janika.takatalo@alli.fi 

 


Avainsanat: