Nuorten EU-keskustelulle on tilausta: huippukokoukseen haki mukaan 142 nuorta

Uutiset 5.8.2020

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi järjestää nuorten EU-huippukokouksen Turussa 27.-28.8.2020. Tapahtumassa nuoret käyvät vuoropuhelua päättäjien kanssa, työskentelevät työryhmissä eri EU-teemojen parissa ja asettavat täysistunnossa painopisteet tapahtuman yhteydessä julkaistavaan julkilausumaan. Nuorten EU-huippukokouksen tulokset esitellään tapahtuman päätteeksi myös komissaari Jutta Urpilaiselle. Tapahtuma on osa Turun Eurooppa-foorumia.

Haku osallistujaksi tapahtumaan oli auki kesäkuun lopusta heinäkuun loppuun. Sinä aikana hakemuksia 15–25-vuotiailta nuorilta tuli 142 kappaletta. Huippukokouksen osallistujiksi valittiin 75 hakijaa. Valinnoissa painotettiin motivaation lisäksi mahdollisimman tasapuolista edustusta eri sukupuolia, maantieteellistä sijaintia, ikää, koulutustaustaa, vähemmistöryhmiä ja harrastuneisuutta järjestöissä.

“Suuri kiinnostus tapahtumaa kohtaan osoittaa sen, että nuorten EU-keskustelulle on tilausta. Moni hakija kiitteli, että tällainen tapahtuma järjestetään ja motivaatioksi osallistumiselle moni kertoi vaikuttamishalun sekä mahdollisuuden uuden oppimiseen ja uusien ihmisten tapaamiseen”, kommentoi Allianssin kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija Janika Takatalo.

Tapahtumaan haki mukaan nuoria 16 eri maakunnasta eli laajasti ympäri Suomen. Naisia hakijoissa oli hieman enemmän kuin muita sukupuolia. Ikäryhmistä eniten hakijoita oli 17-vuotiaissa, ja koulutustaustoista yleisin oli lukio. Hakijoiden joukosta löytyi monipuolisesti myös eri vähemmistöryhmien edustajia. Hakijoille on tiedotettu valinnoista.

alli.fi/nuorten-eu-huippukokous
#nuortenEUhuippis
 

Lisätietoja

Janika Takatalo, kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi

janika.takatalo@alli.fi

 


Avainsanat: