Nuorten ilmastodelegaatiksi Milja Suihko

Uutiset 14.6.2018

Suomen kahdeksanneksi nuorten ilmastodelegaatiksi on valittu Milja Suihko, 24-vuotias rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisteriopiskelija, joka on alun perin kotoisin Pohjois-Karjalasta.

Milja on aiemmin työskennellyt Agenda 2030 kestävän kehityksen tavoitteiden parissa, muun muassa Suomen YK-nuorissa. Nuorten yhteiskunnallisen osallisuuden ja kansainväliset kysymykset ovat Miljalle tuttuja Allianssin kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmästä, sekä Kansainvälisen politiikan yhdistyksestä (FAIA). Miljalla on myös työkokemusta ulkoministeriöstä muun muassa Suomen Marokon suurlähetystöstä.

Ilmastodelegaattina Milja aikoo pitää esillä kestävän kulutuksen ja kiertotalouden teemoja sekä kestävän kehityksen tavoitteiden merkitystä ilmastotyössä.

”Harvat suuret muutokset jätetään ainoastaan yksilöiden toiminnan varaan. Ilmastonmuutoksen hillitsemisessä puhutaan yksilöiden valinnoista ja unohdetaan, miten merkittävä rooli yrityksillä ja yhteiskunnilla kulutustottumuksien ohjaajina on. Haluan luoda keskustelua yksilön vastuun lisäksi yritysten ja poliitikkojen vastuusta kiertotalouden kehyksen kautta.”

Nuorten ilmastodelegaatin tehtävänä on vahvistaa nuorten osallistumista ilmastopoliittisessa päätöksenteossa, edistää nuorten äänen kuulumista niin kansainvälisillä kuin kansallisillakin areenoilla, sekä lisätä nuorten tietoutta ilmastokysymyksissä. Lisäksi ilmastodelegaatti edustaa suomalaisia nuoria YK:n ilmastosopimuksen osapuolikokouksessa COP24:ssa Puolassa joulukuussa 2018.

Ilmastodelegaatin vuotta voit seurata Facebookissa sivulla ”Suomen Nuorisodelegaatit”, Twitterissä @MiljaSuihko ja Instagramissa @miljasuihko.

Yhteystiedot:

Milja Suihko,
milja.suihko@hotmail.com
p. 050 4998974
 

Joel Linnainmäki,
Kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
joel.linnainmaki@alli.fi
p. 040 500 5512


Avainsanat: