Uutiset

Nuorten ilmastodelegaatti 2021–22 on Maija Kuivalainen – “nyt on toimittava!”

Uutiset 9.9.2021

Ilmastodelegaatti 2021 - 2022 Maija Kuivalainen

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi on nimittänyt nuorten ilmastodelegaatiksi Maija Kuivalaisen, 23. Kuivalainen on ympäristöpolitiikan opiskelija ja ilmastoaktivisti, joka on aiemmin ollut mukana mm. nuorten Mock COP26 -ilmastokokouksessa ja perustanut kotipaikkakunnalleen ilmastotoimintaryhmän.

Joensuulainen Maija Kuivalainen toimii nuorten ilmastodelegaattina vuoden 2022 loppuun saakka. Kuivalaisen työparina, ns. vanhempana delegaattina, jatkaa Emma Sairanen vuoden 2021 loppuun saakka.

Kuivalainen on pitkään toiminut yhdessä muiden nuorten kanssa esimerkiksi leiriohjaajana ja tuutorina sekä Luonto-Liiton ja Vasemmistonuorten aktiivina. Hän on toiminut ilmastoaktivistina IPCC:n vuoden 2018 ilmastoraportin julkaisusta lähtien. Kuivalainen on muun muassa perustanut kotipaikkakunnalleen Kestävä Pieksämäki -ilmastotoimintaryhmän, jonka ansiosta kaupunki on nyt laatinut ilmasto-ohjelman. Kuivalainen on myös edustanut Suomea Mock COP26 -nuorten ilmastohuippukokouksessa vuonna 2020, ja hänellä on laaja ympäristö- ja ilmastovaikuttamisen verkoston tuntemus sekä asiantuntijuutta alan opintojensa kautta.

Nuorisodelegaatit edustavat sukupolvensa ääntä päätöksenteossa, vaikuttavat nuorille tärkeisiin asioihin ja innostavat muita nuoria päätöksentekoon. Kuivalainen mm. osallistuu tänä vuonna YK:n ilmastokokoukseen (COP26) Glasgow’ssa osana Suomen delegaatiota. Ilmastodelegaatit ovat mukana järjestämässä nuorten ilmasto- ja luontohuippukokousta, joka järjestetään Helsingissä 23.10.2021.

“Odotan delegaattikaudeltani tiivistä yhteistyötä Suomen nuorten ja päättäjien kanssa, sekä pyrin parantamaan nuorten vaikuttamismahdollisuuksia parhaani mukaan. Ilmasto- ja ympäristökriisien vaikutukset osuvat raskaimmin meihin nuoriin, joten nyt on toimittava! Siispä nuori, tuu mukaan nuorten ilmasto- ja luontohuippukokoukseen 23.10!” Kuivalainen kiteyttää.

YK-kokouksien ja omien tapahtumien ohessa nuorisodelegaatit mm. ottavat kantaa poliittiseen keskusteluun, osallistuvat kuulemisiin ja viestivät muille nuorille. Nuorisodelegaatit ovat myös osa Allianssin kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmää. Nuorisodelegaatteja kutsutaan paljon myös puhujiksi ja panelisteiksi erilaisiin tilaisuuksiin.

Seuraa delegaatteja somessa:

Lue täältä lisää nuorisodelegaateista: alli.fi/vaikuttaminen/nuorisodelegaatit/

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi nimittää nuorisodelegaatit toimimaan nuorten äänenä yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. Kahden YK-nuorisodelegaatin, kahden ilmastodelegaatin ja pohjoismaisen NORDBUK-delegaatin lisäksi nimitämme lukuisia nuoria edustajia esim. EU:n ja YK-järjestöjen kokouksiin.

Lisätietoja
Kaisa Larjomaa, kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija
kaisa.larjomaa@alli.fi
044 4165292

Katso myös