Uutiset

Nuorten kaksikielinen kuntavaalipaneeli kokoaa yhteen nuoret poliitikot

Uutiset 3.5.2021

Miten nuorten osallisuutta voidaan lisätä kuntatasolla ja mitä kunnat voivat tehdä nuorten mielenterveystilanteen parantamiseksi? Muun muassa näihin kysymyksiin näkemyksensä kertovat nuoret poliitikot Nuorten kuntavaalipaneelissa 6.5. Paneelin juontavat Suomen lukiolaisten liiton puheenjohtaja Emilia Uljas sekä Finlands Svenska Skolungdomsförbundin puheenjohtaja Alexandra Wegelius.

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin järjestämässä Nuorten kuntapaneelissa kohtaavat kymmenen eri puolueen nuorta poliitikkoa. Paneeli on suunnattu nuorille ja siinä käsitellään erityisesti nuoria koskevia poliittisia kysymyksiä. 

“Nuoret eivät ole homogeeninen joukko, vaan myös nuorilla on erilaisia arvoja ja näkemyksiä siitä, miten kuntien tulisi kuntalaisiaan palvella. On tärkeää, että näitä erilaisia poliittisia linjoja nostetaan enemmän nuorten tietoon ja niistä keskustellaan. Politiikka ja erilaiset näkemykset eivät saa olla tabu”, kommentoi Allianssin viestintäpäällikkö Salla Merikukka

Paneelia voi hyödyntää esimerkiksi kouluissa ja oppilaitoksissa Nuorisovaaleihin valmistautumisessa tai muuten yhteiskuntaopin opetussisältönä. Nuorisotyöntekijät voivat hyödyntää paneelia esimerkiksi nuorisotilan kuntavaali-illassa.

“Nuorisotyöntekijöillä ja opettajilla on suuri rooli nuorten osallisuuden tukemisessa. On tärkeää, että nuorten kanssa keskustellaan siitä, miten oman kunnan asioihin voi vaikuttaa sekä vaaleissa että vaalien välissä. Nuorten kuntavaalipaneeli on hyvä tapa avata tuo keskustelu konkreettisista kuntapolitiikan kysymyksistä ja tutustua eri arvoja edustaviin ehdokkaisiin”, korostaa osallisuuden asiantuntija Virva Viljanen.
 

Panelisteina Nuorten kuntavaalipaneelissa: 

Annika Lyytikäinen, KD Nuoret
Frida Sigfrids, RKP Nuoret
Jiri Mäntysalo, Kommunistinuoret
Laura Kolehmainen, Vasemmistonuoret
Matias Pajula, Kokoomusnuoret
Miika Jauhiainen, Keskustanuoret
Miko Bergbom, Perussuomalainen nuoriso
Pinja Perholehto, Demarinuoret
Tiina Ahva, Siniset Nuoret
Tuomo Kondie, Vihreät nuoret

Suomeksi ja ruotsiksi toteutettava paneeli streamataan 6.5. kello 18 Allianssin Facebook-sivulla, Youtube-kanavalla sekä Twitter-profiilissa. Paneeliin ei tarvitse ilmoittautua, vaan sitä ovat tervetulleita seuraamaan kaikki kiinnostuneet. Paneelin tallenteen voi katsoa myös jälkikäteen.


Avainsanat: