Nuorten politiikkabussi kiertää lukioissa ja ammattioppilaitoksissa – haku avattu!

Uutiset 31.8.2020

Nuorten politiikkabussi on uudenlainen demokratiakasvatuksen ja liikkuvan nuorisotyön yhdistävä vaikuttamistapahtuma nuorille. Bussin kyydissä nuoret pääsevät pelillisillä menetelmillä tutustumaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä kohtaamaan alueen päätöksentekijöitä ja eri puolueiden edustajia. Politiikkabussi kiertää eri puolella Suomea valtakunnalliselta Politiikkaviikolta lähtien 2.-18.11.2020.

Nyt etsimme toisen asteen oppilaitoksia mukaan kiertueelle! 

Etsimme mukaan lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia, jotka haluavat nuorten politiikkabussin pysähtyvän oppilaitoksella ja bussitiimin järjestävän innostavan vaikuttamispäivän nuorille. Toivomme mukaan erikokoisia lukioita ja toisen asteen oppilaitoksia eri puolilta Suomea. Kiertuepäivä voidaan järjestää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. 

Hae nuorten politiikkabussi oppilaitoksellesi tästä!

Haku päättyy 13.9. ja mukaan valitut oppilaitokset ja vierailuaikataulu vahvistetaan syyskuussa haun päätyttyä. Jokaisen yhteistyöhön lähtevän oppilaitoksen kanssa järjestetään startti-info, jossa sovitaan päivän sisältö ja aikataulu sekä määritellään oppimistavoitteet.

Alustavat kiertuepäivät ovat Etelä-Suomessa 2.-3.11., Itä-Suomessa 5.-6.11., Lounais-Suomessa 9.-10.11., Länsi-Suomessa 12.11., Sisä-Suomessa 13.11., Pohjois-Suomessa 16.-17.11. ja Lapissa 18.11. Koronaviruspandemiasta johtuvat erityisjärjestelyt oppilaitoksilla huomioidaan myös nuorten politiikkabussin kyydissä, jotta osallistuminen olisi kaikille turvallista. Tarvittaessa kiertuepäivä on mahdollista siirtää verkkoon.

Nuorten politiikkabussi 2020 -hanke saa rahoitusta Euroopan unionilta. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä. Lisätietoa Erasmus+ -ohjelmasta: www.oph.fi/erasmusplus

 

Lisätietoja:

Saana Annala
projektikoordinaattori
saana.annala@alli.fi

Virva Viljanen
osallisuusasiantuntija
virva.viljanen@alli.fi
p. 050 3020 598

 


Avainsanat: