Nuorten vaalikone on nyt julkaistu!

Uutiset 12.3.2019

Se on julkaistu!

Nuorten vaalikone on koko nuorisoalan yhteinen vaalikone, johon on koottu nuorille tärkeimmät kysymykset ja teemat. Nuorten vaalikoneen avulla nuori (tai vanhempikin) äänestäjä voi etsiä omia arvojaan vastaavan, nuorten puolta pitävän ehdokkaan. Ja nyt tämä vaalikone on julkaistu!

Vaalikoneen voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Etsi nuorimyönteinen ehdokkaasi täältä: www.nuortenvaalikone.fi, www.ungasvalmaskin.fi

Vaalikoneilla on tutkitusti suuri merkitys erityisesti nuorten äänestyspäätöksiin. Nuorten vaalikoneen kautta nuoret pääsevät tarkastelemaan ehdokkaita erityisesti nuorille tärkeiden teemojen ja kysymysten kautta. Vaalikoneesta löydät ehdokkaiden mielipiteet esimerkiksi maksuttomasta toisesta asteesta, asevelvollisuuden kehittämisestä, translaista ja lihansyönnin mahdollisesta verottamisesta.

Koneeseen on jo nyt lisännyt vastauksiaan yli 900 ehdokasta. Ehdokkaat voivat täydentää vastauksiaan ennakkoäänestyksen alkuun saakka. Kaikki vaalikonevastaukset julkaistaan avoimena datana koneen sulkeutumisen jälkeen.

Kiitos varsinkin 43 kumppanillemme ja koko nuorisoalalle tästä yhteisestä puristuksesta! Vaalikoneen kumppanit löytyvät myös vaalikoneen sivustolta.

Hei nuori, vastaa ja voita!

1. Vastaa vaalikoneeseen

2. Jaa tuloksesi Instagram Storyssasi 17.3. mennessä

3. Tägää Instagram Storyysi @allianssiry

4. Olet mukana 50 euron lahjakortin arvonnassa haluamaasi liikkeeseen!

#suomensuurinongelma #nuortenvaalikone #nuorisovaalit

nuortenvaalikone.fi

ungasvalmaskin.fi

 

Lisätietoja:

Virva Viljanen
virva.viljanen@alli.fi

Riikka Tähkävuori
riikka.tahkavuori@alli.fi

 


Avainsanat: