Nuorten vaalikoneen vastausaikaa jatketaan

Uutiset 18.3.2021

Kuntavaalien uuden aikataulun johdosta myös Nuorten vaalikoneen ehdokkaiden vastaus- ja ilmoittautumisaikaa on pidennetty toukokuulle 24.5. asti. Jatkamme Nuorten vaalikoneen ylläpitoa normaalisti kesäkuun vaaleihin saakka.

Koska kuntavaalien ehdokasasettelu ja ehdokasnumerot vahvistetaan vasta 14.5., uusi takaraja ehdokkaiden ilmoittautumisille ja vastausten muokkauksille on maanantai 24.5. Ehdokasasettelun vahvistamisen jälkeen lähetämme vielä ilmoittautuneille ehdokkaille muistutusviestin ehdokasnumeron lisäämisestä vaalikoneeseen. 

Nuorten vaalikonetta on käytetty jo yli 82 000 kertaa
Nuorten kuntavaaligallupissa korostui jälleen se, että nuoret äänestäjät toivovat tietoa ehdokkaista somen ja vaalikoneiden kautta. Nuorten vaalikoneella kuntavaaliehdokkaita on etsitty jo 82 000 kertaa. Nuorten vaalikoneeseen pääset tästä! 

Maaliskuun puoleen väliin mennessä vaalikoneeseen on vastannut yli 5400 ehdokasta 293 eri kunnasta. Yli neljäsosa (28%) vastanneista ehdokkaista on alle 34-vuotiaita. Vastanneet ehdokkaat edustavat 18 eri puoluetta ja mukana on lisäksi eri valitsijayhdistysten ehdokkaita. Ehdokas voi ilmoittautua vastaajaksi vaalikoneeseen tämän lomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä vaalikone@alli.fi.

Ehdokas, ole #nuortenpuolella!
Kunnat tarvitsevat hyvinvoivia nuoria, jotta ne voivat tulevaisuudessa tarjota palveluita ja olla kaikille hyvä paikka elää. Vaalien siirryttyä on myös erityisen tärkeää, että nuorilla säilyy kiinnostus vaaleja kohtaan ja heitä kannustetaan äänestämään. Osoittamalla mielenkiintoa nuorille tärkeitä asioita kohtaan olet mukana edistämässä nuorten yhteiskunnallista osallisuutta! 

Olemme koonneet ohjeet kuntavaaliehdokkaille, miten nuorten, ja siten koko kunnan, hyvinvointia voi edistää. Kutsumme ehdokkaat myös perehtymään nuorisoalan kuntavaalitavoitteisiin Mitä kuuluu nuorille goes kuntavaalit: Nuorisoalan kuntavaalitavoitteet esittelyssä -webinaariin 31.3. kello 17.00. Tilaisuus järjestetään Zoom-yhteydellä ja voit ilmoittautua mukaan tämän lomakkeen kautta. 

Kysymyksissä ja ongelmatilanteissa ota yhteyttä vaalikone@alli.fi.
Nuorten vaalikoneen usein kysyttyihin kysymyksiin voit tutustua tällä sivulla.
 

Nuorten vaalikoneen takana ovat Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi sekä Aseman Lapset ry, Climate Move, Demarinuoret (Sosialidemokraattiset Nuoret ry), Eettisen kaupan puolesta ry, Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS, Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry, Invalidiliitto ry, Järvenpään nuorisovaltuusto, Kehittämiskeskus Opinkirjo, Kommunistinuoret ry, Lastensuojelun Keskusliitto, Mediakasvatusseura ry, Nuori kirkko ry, Nuorisoasuntoliitto, Nuorten mielenterveysseura – Yeesi ry, Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL), Oripään kunta, Oulun nuorisovaltuusto ONE, STTK, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto -SAKKI ry, Suomen Keskustanuoret ry, Suomen Lukiolaisten Liitto, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry, Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, Suomen Setlementtiliitto ry, Suomen somalialaisten liiton Nuorten verkosto -hanke, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry, Svensk Ungdom, Vasemmistonuoret ry, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ja YAD Youth Against Drugs ry.

 


Avainsanat: