Nyt juhlitaan nuorisotyötä! Tänään käynnistyy Nuorisotyön viikko teemalla mielenterveys

Uutiset 6.10.2019

Tällä viikolla 7.-13. lokakuuta vietetään Nuorisotyön viikkoa.  Nuorisotyön viikko järjestetään vuosittain viikolla 41 tarkoituksena nostaa esille nuorisotyön merkitystä ja moninaisuutta. Tänä vuonna viikon teemana on mielenterveys sekä sen parissa ja hyväksi tehtävä nuorisotyö monissa muodoissaan.

Miten nuorisotyössä vahvistetaan nuorten mielenterveyttä? Nyt nostetaan se esille! Nuorisotyön viikko on nuorten ja nuorisotyön juhlaa, jolloin tuodaan esille nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. 

Nuorisotyön viikkoa vietetään ympäri Suomen paikallisten toimijoiden, kuntien, järjestöjen ja nuorten itsensä järjestämillä tempauksilla, teemapäivillä, tilaisuuksilla ja kampanjoilla. Viikko näkyy myös mediassa ja somessa erilaisina kampanjoina ja avauksina. Viikon pääyhteistyökumppanina toimiii Osaamiskeskus Vahvistamo.

Viikon huipentaa Ratkaistaan Suomen suurin ongelma -tapahtuma 11.10. Allianssi-talolla, jossa pureudutaan nuorten syrjäytymisen vähentämiseen erityisesti mielenterveyden näkökulmasta. Nuorisoasioista vastaava ministeri Hanna Kosonen avaa tilaisuuden, jonka jälkeen on luvassa tiukkaa ränttiä ja reipasta visiointia! Tule kuulemaan ja kertomaan, mitä tekemistä mielenterveydellä on nuorten syrjäytymisen kanssa ja pohtimaan, miten nuorten mielet saadaan voimaan paremmin. Tutustu tapahtuman ohjelmaan tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan täällä!

Nuorisotyön viikolle on koottu myös materiaalipaketti nuorisotyön tueksi. Materiaalipaketista löytyy tietoa erilaisista toimijoista jotka tarjoavat tietoa ja tukea mielenterveyteen liittyen, lista nuorille suunnatuista apupalveluista mielenterveyteen liittyen, tukea mielenterveyden huomioimiseen nuorten kanssa työskennellessä sekä konkreettisia nuorten kanssa työstettäviä materiaaleja ja harjoituksia. Tutustu materiaalipakettiin täällä.
 

Lisätiedot

Anna Enbuske
viestinnän tuottaja
044 416 5216
anna.enbuske@alli.fi


Avainsanat: