Oikeusministeri Henriksson vastaanottaa uuden politiikan julistuksen Allianssin syyskokouksessa

Uutiset 26.9.2019

Miten nuoret pääsevät vaikuttamaan enemmän ja paremmin niin lähiympäristön ongelmiin kuin ylikansallisiin kriiseihinkin? Tätä pohtivat sekä nuoret että nuorisoalan asiantuntijat syksyn aikana. Politiikkaviikolla sadat nuorten ryhmät ideoivat konkreettisia ratkaisuja osallistumisen esteisiin. Ideat kootaan Uuden politiikan julistukseksi, joka luovutetaan oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille Allianssin syyskokouksessa 20.11. Allianssi-talolla.

Oikeusministeriö koordinoi hallitusohjelmaan kirjatun uuden demokratiaohjelman toteutusta. Seuraavan neljän vuoden aikana suunnitelmissa on vahvistaa lasten ja nuorten osallisuutta monin tavoin: nuorten kuulemisvelvoitetta päätöksenteossa tuetaan, demokratiakasvatusta lisätään ja uusia osallistumisen tapoja hyödynnetään.

Uuden politiikan julistus tarttuu näihin haasteisiin. Julistukseen kootaan tiiviiseen pakettiin nuorten ideoimia konkreettisia ehdotuksia siitä, miten politiikanteon ja demokraattisen järjestelmän on muututtava, jotta nuoret voivat osallistua yhdenvertaisesti eikä kukaan putoa pois.

Ministeri Henriksson vastaanottaa julistuksen ja pitää Allianssin syyskokouksessa juhlapuheen kansainvälisenä lapsen oikeuksien päivänä 20.11. klo 16 alkaen. Helsingin Pasilassa sijaitsevalle Allianssi-talolle odotetaan nuorisoalan edustajia 130 jäsenyhteisöstä ja tilaisuutta voi seurata myös etäyhteyksillä verkon välityksellä. Ministeri Henriksson toimii myös valtakunnallisen nuorten Politiikkaviikon kummina marraskuussa.

Ilmoita nuorten ryhmä mukaan ideoimaan politiikan uudistamista täällä! Nuorten yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko Politiikkaviikko järjestetään 4.-10.11. ja kaikki nuorten ryhmät voivat osallistua viikon aikana järjestämällä oman ryhmätyön. 

Lisätietoja: Virva Viljanen, osallisuusasiantuntija (p. 050 3020 598, virva.viljanen@alli.fi)


Avainsanat: