Uutiset

Osallistu uuteen vaalikonetutkimukseen – vastaa Helsingin yliopiston kyselyyn

Uutiset 1.3.2023

Vaalikonekyselyyn vastaamalla voit auttaa tutkijoita ymmärtämään paremmin, mitä vaalikoneilta toivotaan. Vastauksesi auttavat lisäksi kehittämään tulevia Nuorten vaalikoneita.

Helsingin yliopisto ja Allianssi kartoittavat kyselyllä kokemuksia Nuorten vaalikoneesta. Nimettömänä analysoitavia vastauksia käytetään tutkimukseen sekä Nuorten vaalikoneen kehittämiseen.

“Nuorten vaalikone on tukenut äänestyspäätöksiä sekä demokratiakasvatusta 1990-luvulta saakka. Uskomme, että vaalikone tulee palvelemaan demokratiaa myös tulevaisuudessa, ja siksi haluamme kehittää sitä tietoon perustuen jatkuvasti paremmaksi. Toivottavasti mahdollisimman moni vastaa siksi kyselyyn”, toivoo Allianssin nuorten osallisuuden asiantuntija Silja Uusikangas.

Helsingin yliopiston vaalikonekysely on YouthVAA-tutkimushankkeen järjestämä verkkokysely. Kysely selvittää yli 15-vuotiaiden kokemuksia Allianssin Nuorten vaalikoneen käyttämisestä sekä vastaajien yleistä suhtautumista politiikkaan ja vaalikoneisiin. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia.

Vaalikonekyselyyn osallistuminen on vapaaehtoista ja vastaamisen voi lopettaa koska tahansa. Kerättyä aineistoa käytetään vain tieteelliseen tutkimukseen ja Allianssin Nuorten vaalikoneen kehittämiseen. Kaikki vastaukset ovat nimettömiä. Kyselyn tuloksia analysoidaan ryhmittäin eikä niistä voi erottaa yksittäisiä vastaajia.

Linkki nuorten vaalikoneeseen

Vastaa tutkimuskyselyyn

Tutustu tutkimuksen tietosuojaselosteeseen

Lisätietoja

Veikko Isotalo, väitöskirjatutkija
Helsingin yliopisto
veikko.isotalo@helsinki.fi

Silja Uusikangas, nuorten osallisuuden asiantuntija
silja.uusikangas@nuorisoala.fi
044 7870 880

Katso myös