Päivitetyt Nuorisotyön ammattieettiset ohjeet nuorisoalan käyttöön!

Uutiset 10.9.2020

Näin Nuorisotyön viikon kunniaksi on ilo nostaa esiin myös päivitetyt Nuorisotyön ammattieettiset ohjeet! Nuorisoala on kohtalaisen tuore ala ja alan jatkuvasti kehittyessä tarvitaan myös nuorisotyölle omat ammattieettiset ohjeistuksensa. Vuonna 2010 käyttöön tullut ohjeistus on nyt päivitetty ja kulkee nimellä Nuorisotyön ammattieettiset ohjeet. 

Nuorisotyön etiikka ja ammattieettiset ohjeet muuntuvat ajassa. Nuoruus on monipuolistunut ja ammattilaiset kohtaavat työssään uusia tilanteita, joihin uudistetut nuorisotyön ammattieettiset ohjeet pyrkivät antamaan vastauksia tai suuntaa. Päivitettyyn ammattieettiseen ohjeeseen on lisätty pohdintaa muun muassa korona-aikana erittäin ajankohtaiseksi tulleesta digitaalisesta nuorisotyöstä, non-formaalista oppimisesta, nuorisotyöntekijöiden työhyvinvoinnista sekä nuorten tulevaisuususkosta.

Eettisiin ohjeisiin liittyvä ja nuorisoalan toimijoiden kirjoittama blogisarja ilmestyy syksyn 2020 ajan.

Tutustu päivitettyyn nuorisoalan ammattieettiseen ohjeeseen tästä.

Allianssi ja Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat ry (Nuoli) tarjoavat nyt myös maksullista koulutusta nuorisotyön ammattietiikasta nuorison parissa työskenteleville joko lähiseminaareina tai etäopetuksena. Lisätietoa koulutusmahdollisuuksista saat täältä.

 


Avainsanat: