Uutiset

Petra Pieskä aloittaa Allianssin vaikuttamistyön päällikkönä

Uutiset 30.6.2023

Petra Pieskä on valittu Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin vaikuttamistyön päälliköksi. Tehtävä on työvapaan sijaisuus, joka kestää alustavasti kesään 2024. 

Vaikuttamistyön päällikkö koordinoi, kehittää ja yhteensovittaa nuorisoalan vaikuttamistyötä kansallisesti ja EU:ssa, johtaa sen suunnittelua ja seurantaa, tukee ja sparraa vaikuttamistyötä tekeviä asiantuntijoita sekä tekee aloitteellista yhteistyötä muiden nuorten hyvinvoinnin puolesta vaikuttavien tahojen kanssa. Lisäksi hän vastaa omien vastuualueidensa asiantuntijatyöstä.

“Suomi tarvitsee nuoria enemmän kuin koskaan. Allianssi tekee hienoa työtä nuorten ja nuorisoalan edunvalvonnassa, ja on kunnia päästä mukaan tähän joukkueeseen. Alkanut vaalikausi on erittäin tärkeä nuorten hyvinvoinnin ja mahdollisuuksien puolustajille!”, sanoo Petra Pieskä.

Pieskä siirtyy tehtävään Suomen ylioppilaskuntien liitosta, jossa hän on vastannut sosiaalipoliittisena asiantuntijana muun muassa opiskelijoiden hyvinvointiin sekä yhdenvertaisuus-, eläke- ja työelämäkysymyksiin vaikuttamisesta. Aiemmin hän on toiminut Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunnan pääsihteerinä ja hoitanut luottamustehtäviä puolueen lisäksi muun muassa Tampereen yliopistossa ja YTHS:n hallituksessa.

“Etsimme vaikuttamistyön päällikkömme Katjan sijaiseksi taitavaa prosessien johtajaa ja kokonaisuuksien hallitsijaa, jolla on vankka kokemus valtakunnallisen tason vaikuttamistyöstä sekä hyvä ymmärrys politiikan sisällöistä ja toimintatavoista. Petrassa yhdistyvät nämä puolet ylivoimaisella tavalla. Mahtavaa saada hänet tekemään töitä nuorten puolesta!” sanoo Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm.

Petra Pieskä aloittaa vaikuttamistyön päällikkönä 7.8.2023, jolloin hänet tavoittaa osoitteesta petra.pieska@nuorisoala.fi.


Avainsanat:

Katso myös