Politiikan on uudistuttava – tule mukaan Politiikkaviikolle

Uutiset 7.8.2019

Politiikkaviikko on valtakunnallinen teemaviikko, joka kannustaa nuoria tutustumaan politiikkaan ja vaikuttamaan itse. Tänä vuonna viikon teemana on politiikan uudistaminen. Viikon aikana nuoret pohtivat, mitkä asiat ovat itselle tärkeitä, ja keksivät uusia osallistumisen tapoja. Viikko järjestetään 4.-10.11.2019, ja  osallistuminen on avointa kaikille nuorten ryhmille. 

Ilmoittautuminen Politiikkaviikolle on nyt avattu.  Voit ilmoittautua mukaan nuorten ryhmän kanssa. Mukaan voivat lähteä yläkoulut, lukiot, ammatilliset oppilaitokset, nuorisovaltuustot ja nuorten harrastus- ja vapaa-ajan toimintaryhmät. Parhaiten viikon ohjelma soveltuu 12-20-vuotiaille nuorille.

Politiikkaviikolla ideoidaan politiikan tulevaisuutta

Miten saamme kaikkien nuorten äänen kuuluviin yhteiskuntaan? Miten päätöksentekijät voisivat kohdata nuoria? Mihin asiaan minä haluan muutoksen? Näitä kysymyksiä sadat nuoret pohtivat ympäri Suomea marraskuussa Politiikkaviikolla.

Politiikkaviikolle ilmoittautuneet nuorten ryhmät tekevät viikon aikana 1,5 tuntia kestävän ryhmätyön, jonka aiheena on politiikka ja sen uudistaminen. Ohjeet ryhmätyön toteuttamiseen lähetetään sähköpostilla ja julkaistaan Politiikkaviikon sivuilla suomeksi ja ruotsiksi. Ryhmätyöhön tarvitaan ohjaajan lisäksi tietokone sekä kyniä ja paperia.

Ryhmätyön avulla nuoret osallistuvat valtakunnalliseen keskusteluun politiikasta. Politiikkaviikon tuotokset kerätään osaksi Uuden politiikan julistusta, joka julkaistaan lapsen oikeuksien viikolla marraskuussa ja luovutetaan oikeusministeriölle. 

Politiikkaviikon aikana järjestetään myös useita tapahtumia ja tempauksia, joihin osallistuvat päätöksentekijät niin kunnissa kuin eduskunnassakin. Viikon tapahtumakalenteri julkaistaan lokakuussa Politiikkaviikon sivuilla.

Ilmoita nuorten ryhmä mukaan Politiikkaviikolle tästä linkistä!

 

Lisätietoja:
Virva Viljanen, nuorten osallisuuden asiantuntija (p. 050 3020598, virva.viljanen(a)alli.fi)


Avainsanat: