Politiikka kiinnostaa ysiluokkalaisia – yli 100 nuorta haki ministerin TET-päivään

Uutiset 23.10.2018

Osana valtakunnallista Politiikkaviikkoa Allianssi tarjoaa kymmenelle ysiluokkalaiselle nuorelle mahdollisuuden tutustua opetusministerin työhön Helsingissä. Politiikkaviikon kummina toimiva ministeri Sanni Grahn-Laasonen tapaa nuoret osana ministerin TET-päivää.

Yli sata ysiluokkalaista haki mukaan opetusministerin TET-päivään. Hakemuksista loisti kiinnostus politiikkaa ja vaikuttamista kohtaan. Nuoret olivat laatineet hakemuksia myös videoiden, äänitteiden ja kuvien muodossa. Jokainen hakemus oli tutustumispäivän arvoinen, joten valinta hakijoiden väliltä oli hankala.

Opetusministerin TET-päivään valituille nuorille on ilmoitettu valinnasta, ja kaikki heistä ottivat paikan ilolla vastaan. Osallistuvat nuoret ovat Tampereelta, Turusta, Vantaalta, Kotkasta, Enontekiöltä, Loviisasta, Reisjärveltä, Mustasaaresta, Joensuusta ja Vesilahdelta.

Päivän alkaa nuorten vierailulla Eduskuntatalossa. Nuoret ottaa vastaan eduskunnan puhemies Paula Risikko. Kansanedustajan työtä ryhmälle esittelee edustaja Anders Adlercreutz ruotsalaisesta eduskuntaryhmästä. Tämän jälkeen päivä jatkuu oikeusministeriössä, jossa virkamiehet perehdyttävät nuoria lainsäädännön kiemuroihin. Päivä huipentuu ministeri Grahn-Laasosen tapaamiseen opetus- ja kulttuuriministeriössä.

TET-päivä järjestetään Politiikkaviikon torstaina 1.11. Nuorten päivää voi seurata Allianssin some-kanavissa aihetunnisteella #politiikkaviikko. Päivästä koostetaan myös vlogi, joka jaetaan myöhemmin Allianssin YouTube-kanavalla.


Avainsanat: