Politiikkaviikolla 2020 nuoret oppivat vaikuttamaan kunnassa – ilmoittautuminen avattu!

Uutiset 8.6.2020

Politiikkaviikko on nuorten yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko. Vuoden 2020 viikolla nuoret tutustuvat vaikuttamiseen lähiympäristössä – nimittäin kunnissa ja kaupungeissa. Kuntapolitiikkaan tutustutaan toiminnallisten harjoitusten ja kohtaamisten kautta. Ilmoittautuminen viikon keskustelutapahtuman järjestäjäksi on nyt avattu kaikille nuorten ryhmille. 

Politiikkaviikkoa vietetään 2.-8. marraskuuta 2020 ja viikko on suunnattu kaikille nuorten ryhmille. Mukaan voi ilmoittautaa nuorten ryhmän opetuksessa, nuorisotoiminnassa, nuorisovaltuustoissa ja harrastuksissa. Viikon sisällöt soveltuvat parhaiten 12-20-vuotiaille nuorille.

Politiikkaviikolla nuorten ryhmiä kannustetaan järjestämään Unelmien kunta -keskustelu paikallisten päättäjien kanssa.  Keskustelussa nuoret ja kuntapäättäjät kohtaavat tasavertaisina ja puhuvat Erätauko-menetelmällä siitä, minkälaisessa kaupungissa tai kunnassa nuoret voivat hyvin. Keskustelun järjestäminen on helppoa nuorisoalan kattojärjestö Allianssin ja Erätauko-säätiön laatimilla ohjemateriaaleilla.

Ilmoita nuorten ryhmä Unelmien kunta -keskustelun järjestäjäksi!

Video

Kolmatta kertaa järjestettävällä Politiikkaviikolla on mahdollisuus osallistua myös nuorisopoliitikkojen virtuaalipaneeleihin. Marraskuun ensimmäisellä viikolla pidetään kolme vuorovaikutteista paneelikeskustelua, joissa eri eduskuntapuolueiden nuoret vastaavat kiperiin kysymyksiin. Keskustelut järjestetään suomeksi ja ruotsiksi. Ilmoittautuminen nuorten politiikkapaneelin yleisöön avautuu syyskuussa.

Politiikkaviikolla nuorten näkökulma politiikkaan näkyy myös somessa. Viikolla nuoret päättäjät jakavat kokemuksiaan. Katso jo nyt video, jossa kansanedustaja ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Hilkka Kemppi kertoo, mistä kunnissa ja kaupungeissa päätetään – nuorten näkökulmasta.


Avainsanat: