Politiikkaviikolla esitellään eduskuntapuolueita uudella tavalla

Uutiset 20.9.2018

Allianssi julkaisee syksyllä Minun puolueeni -videosarjan, jossa nuoret puoluejäsenet kertovat omasta puolueestaan. Videosarja esittelee kaikki yhdeksän eduskuntapuoluetta. Videot ovat osa valtakunnallisen Politiikkaviikon (29.10.-2.11.) oppimissisältöjä.

“Tällaista opetusmateriaalia ei ole aiemmin tehty. Näkökulma puolueisiin on videoilla ainutlaatuinen: ne tuovat esille, mitä oma puolue ajaa nuoren näkökulmasta. Kuten videoilta näkyy, puolueissa vaikuttaa jo nyt heittäytymiskykyisiä ja fiksuja nuoria. Rohkaisemmekin kaikkia nuoria tutustumaan puolueisiin ja niissä vaikuttaviin tekijöihin avoimin mielin”, kannustaa videoprojektia koordinoinut Allianssin korkeakouluharjoittelija Mari Henttinen.

Politiikkaviikolla käsitellään puoluepolitiikkaa yhtenä vaikuttamisen tapana. Puolueet käyttävät paljon valtaa yhteiskunnassa, ja niiden ajamien arvojen ymmärtäminen on tärkeää äänestyspäätöksen tekemisessä. Pelkästään vaaliohjelma tai puolueen sivuja selailemalla voi olla kuitenkin vaikea selvittää, mitkä ovat konkreettiset politiikkatavoitteet.

Ensimmäisenä videosarjassa julkaistaan 19-vuotiaan Fundan haastattelu. Funda kertoo puolueestaan Vasemmistoliitosta, joka edustaa hänelle erityisesti jokaisen yhdenvertaisia mahdollisuuksia. Minun puolueeni -videot julkaistaan satunnaisessa järjestetyksessä.

Video

Politiikkaviikon kaikki materiaalit ja ohjeet on nyt julkaistu suomeksi sivulla politiikkaviikko.fi. Ilmoittautuminen on käynnissä 26.10. asti.

 


Avainsanat: